0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Crystal

Къде да даря бебешки дрешки
« -: Април 19, 2010, 13:30:20 pm »
Имам бебешки дрешки за новородено, които бих искала да даря на дом за изоставени деца (в София по възможност). Обаждах се в дома в Зона Б-5, там имат малки бебенца, но не приемали дрешки втора употреба  8O. Някой има ли представа къде бих могла да даря дрешките?
*
Re: Къде да даря бебешки дрешки
« Отговор #1 -: Април 19, 2010, 16:22:46 pm »
Можеш да пуснеш пост в тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=16146.0
Някое момиче от форума ще ги вземе с радост. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Април 19, 2010, 19:03:29 pm »
Знам, че за да се дарят в дом трябва да са минали през химическо. Може да ги дариш в манастира в Нови Хан или ако искаш, мога да ти дам координати на един център, който се занимава с превенция срещу изоставянето и закрила на майката (там ходихме на лекции за грижи бебето с мъжа ). Та тогава разпитах и те обучават майките как да се грижат за децата, помагат им с облекло, ако има и така. Та центъра не е много известен, а имат нужда от дрешки.
[/url][/url]
*

Crystal

« Отговор #3 -: Април 19, 2010, 19:42:33 pm »
Да не става въпрос за фондация "За нашите деца"? Не ми е ясно точно на какви хора дават дрешките там, а аз много искам да ги дам за изоставени дечица. Другите си имат мама и татко, които да им купят дрешки...В тази държава каквото и да искаш да направиш, попадаш на някой бюрократ, когото нищо не го интересува. Не виждам какъв е проблемът, дрешките са изпрани, изгладени, а в дома все едно всяко дете си има индивидуални дрешки, които се перат отделно от дрешките на другите деца?
« Отговор #4 -: Април 19, 2010, 19:59:46 pm »
Не, става дума за Комплекс за социални услуги за деца и семейства – София.

Това са координатите им:
София, кв. Банишора, ул. “Лада” № 2
Телефони: 02 813 02 50/02 813 02 64
e- mail: ksuds.sofia@ecip-bg.org

И аз не знам какъв е проблемът, но е изискване. Мисля, че имаше само един дом извън София, който взимаше дрешки, без химическо, някъде в Горна Баня май беше.
[/url][/url]
*

Crystal

« Отговор #5 -: Април 20, 2010, 10:23:25 am »
Благодаря за информацията  :D. Между другото, в дома за изоставени деца в Лозенец бяха готови да вземат дрешките, но там пък бебетата са по-големи. Та като събера и дрешки за над 3 месеца ще ги занеса там.
« Отговор #6 -: Април 20, 2010, 10:34:16 am »
Преди около година с майка ми занесохме много дрехи в Нови Хан при отец Иван. Там има много деца на различни възрасти включително и новородени. Много ми е странно че някъде отказват да вземат дрехи за новородени, та те със сигурност са носени съвсем малко а и от бебе :-)