0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,
моля  ако на  някоя от вас са слагали инжекция ФОСТИМОН - за стимулиране разтежа на фоликулите да сподели
мнение и имало ли е ефект.Биха ми една инжекция вчера , днес  пак .Чудя се дали ще има резултат ?
А правих стимулация за инсеминация , но фоликулите не растат?
  :cry:
Веси, аз съм ползвала Фостимон, но заедно с Клостилбегит. Имах два фоликула.

Какво казва доктора, защо не растат фоликулите?

Веси,  :balk_21:
*

Polah4e

Fostimon
« Отговор #2 -: Май 17, 2006, 20:12:46 pm »
Мила.

Фостимон е чист ФСХ препарат/пречистен човешки/ и деиства като Гонал и Пурегон, които са синтетични. Цената му е  над два пъти по ниска за ампула, но ефикасността му е доказано същата, някъде по публикации се срещат и мнения, че за по-малко ампули на брой има еднакъв отговор спрямо другите два вида фоликулостимулиращи хормони ФСХ.
24 амп от Пурегон от 100 Е са  равни като единици на 32 Е амп от Фостимон, но стимулацията определено ще е с по-малко от 30, но дори и да се стигне до над 32 примерно, няма да се получи свръхстимулация на яичниците, което е най-страшното.
Затова Фостимон е уникален препарат стимулира както ФСХ, но без да води до прекомерна свръхреакция на яичниците. За цената те оставям да сметнеш - Пурегон е над 100лева, за Фостимон цената е около 40-45 лева на амп. Интересно е нали, защо ни товарят?
Накрая почти винаги включват и човешки менопаузален гонадотропин няколко ампули за да довършат стимулацията - или Меногон или Мерионал, като последно се слага Прегнил, които е пак човешки/от урина на бременни/ хорионгонадо тропин от 5 до 15 оооЕ да се разпукат фоликулите.