0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
 Предупреждавам, че (както винаги) поста ми ще е дълък най-вероятно, доста емоционален - такава съм си, и дори леко брутален (ще се стремя да е в рамките на позволеното и приемливото)!
 Незнам откъде и как да започна....Не ми го побира руста глава - май няма толкоз място за толкова лицемерие, егоизъм и невежество!!!
 Та.... Умира онзи ден детенце на моя приятелка. На възрастта на моите барбарончета е. Няма да описвам ужаса - всяка една може да си го представи! Изживях го с нея... За секунда си се представих на нейното место и меко казано ми се пригади. От както разбрах, съм ... знам ли и аз - просто не съм на себе си. Плача постоянно...
 Днес се чуваме по телефона. Сдухвам се за 20149780-ен път от 2 дни насам и пак се разплаках. На работа съм. "Най - добрият ми приятел" ( ще разберете значението на кавичките по - надолу) ми е колега. Знае през какво минах, за да има децата си. Знае в какво съсътояние бях след неуспехите. Знае дупката от която едвам се измъкнах почти без сили.
 Отидох да си запаля цигара, след като се чух с приятелката ми. Пуша и плача - уж скрита от всички. Идва той, прегръща ме през рамото и пита какво  ми е от два дни (до момента не му бях казала). Разказвам му и отговора който чуха ушите ми !!!!!!!! " Ами така е защото се БЪРКАТЕ на Господ в работата! Той ако е решил да имате деца ще си е свършил работата и няма да висите пред кабинетите!"
 Естествено, все едно пред мен седеше непознат човек! Как може да има такава свещена простота! Как е възможно да има хора с претенции за умни, интелигентни, отворени за всякакви дискусии и .... всякакви претенции, които мислят така?????????????? Не ми се вярва, че познавам такъв човек. Не вярвам, че е бил до мен и лицемерно ме е утешавал, а същевременно си е мислил "че не заслужавам" деца!!!!
 Как е възможно някой да решава, кой какво заслужава и, че щом не ства по нормалния начин, значи Господ бил решил, че не заслужаваш да си щастлив!!!!!!!!!!!!
 Бясна съм!!! Не вярвам, че е възможно!!! Не вярвам, че въпреки и далеч от проблема, дори за секунда неможеш да се поставиш на подобно място ( зашото той каза, че ако му се било случило, нямало да се меша в Божите работи, а щял да си осинови дете)!!!
 Сега си отговарям на хилядите въпроси, които са измъчвали главата ми толкова дълго време - незаинтересоваността на държавата в известна степен, неразбирането на проблема от обществото ни! Ако на 10 човека единмисли като "най-добрия ми приятел" то тогава аз отказвам да съм част от това общество! Не искам да бъда толкова плитка и ограничена в разбиранията си и неискам да си помисля,ч е има подобни типове!!!!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Възможно ли е да има такива същества???????????????
« Отговор #1 -: Декември 17, 2010, 11:11:37 am »
питай го твоя "най-добър приятел", ако майка му получи инфаркт, дали ще "виси пред кабинетите" на Пирогов или ще приеме, че Господ така е решил и кротко ще я загледа как умира, за да не се намесва в божието решение.

питай го, ако детето му се разболее от менингит, дали ще "виси пред кабинетите" или ще приеме, че Бог е решил да му прибере детето и ще го остави да умре, за да не се бърка в божиите дела.

питай го...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Декември 17, 2010, 11:18:30 am »
Маги, простотията по хората ходи. И Калина са я наричали хермафродит и хибрид и какво ли не. За мен си е най- изключителното дете. По- емоционална си защото знаеш през какво си минала за да имаш децата си и не можеш да си представиш живота без тях. Имам колежка, която мисли, че щом не можем да имаме деца чрез секс, не трябва да имаме изобщо. Не помага на деца, които са болни, защото изкупвали грехове. И така....Тя дори не се поставя на мястото на майките на тези деца, много е лесно когато нямаш проблеми да изповядваш такава философия.

[/url]
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #3 -: Декември 17, 2010, 11:26:51 am »
питай го твоя "най-добър приятел", ако майка му получи инфаркт, дали ще "виси пред кабинетите" на Пирогов или ще приеме, че Господ така е решил и кротко ще я загледа как умира, за да не се намесва в божието решение.

питай го, ако детето му се разболее от менингит, дали ще "виси пред кабинетите" или ще приеме, че Бог е решил да му прибере детето и ще го остави да умре, за да не се бърка в божиите дела.

питай го...
Сигурна съм, че така ще постъпи. Няма да се намеша и да оспори божието решение  :wink:.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #4 -: Декември 17, 2010, 11:30:08 am »

питай го...
Питай го и ако Бог не е решил, по кой друг природен закон са създадени децата инвитро?!? В крайна сметка Бог решава дали ще се появи нов живот или не. Колкото и да се стараят докторите, колкото и да е голямо нашето желание само това не стига. Няма нищо анти-божествено в зачеването на деца по метода инвитро. Той, ако знае как се създава живот, прескачайки Бог, ами нека сподели.
« Последна редакция: Декември 17, 2010, 11:33:33 am от eterna »
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #5 -: Декември 17, 2010, 12:06:16 pm »
Ами да, възможно е да има такива същества- те са навсякъде около нас...
Ако можеш просто да не му обръщаш внимание и да не му позволяваш да те обижда и наранява, ще е най- добре.
Опитай се да му простиш думите, щото да промениш разсъжденията му едва ли ще успееш!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
« Отговор #6 -: Декември 17, 2010, 12:40:13 pm »
maggi4ka, Важното е за теб да си напълноубедена, че твоят познат е абсолютно заблуден. Не трябва да има и капка съмнение. Ако БОГ реши, че някой трябва да го сполети нещо (винаги поради някаква причина) можем да сме сигурни, че това нещо просто ще се случи, както слънцето изгрява всеки ден, приливите, отливите и т.н. Щом едно нещо се случва (независимо от средствата, които също са допуснати от БОГ - в случая ин витрото) значи просто е трябвало да се случи. За съжаление има много въпроси на които ние земните хора не можем да си отговорим. И когато се появи един такъв човек да изказва такива мнения, това ни обърква и наранява. Помисли малко и за себе си, защото ако така я караш рискуваш да си докараш някоя болест от стрес и напрежение. Знам, че отстрани е лесно да се дават съвети, но това е единственото нещо, което мога да те посъветвам.  :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #7 -: Декември 18, 2010, 19:17:37 pm »
Уффф тия пък "божествените" така са ми дотегнали по всякакви поводи, че се чудя дали са повече смешни, или повече жалки. Казвам го и в качеството си на атеист.
Поне не изпадам в лицемерия като "вяраващите", дето все могат да ти обяснят защо "оня горе" преебава теб, ама ако преебе тях и близките им - тичат при доктора и забравят набързо за "божия план". Тия същите - защо не мрат кротко и примирено, ами ни пращат да си осиновим дете, понеже така не объркваме "божествения ред"...?! Абе то да ти идва, не да им забиеш неудобни въпроси, като написаните по-горе, ами директно да им забиеш два шамара - без обяснения.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #8 -: Декември 18, 2010, 23:30:28 pm »
Магичка, на този твой "приятел" (позволявам си кавички, защото според мен това не е приятел) можеш да му теглиш една дълга и тънка от мое име!
На твоята приятелка съчувствам искрено и се надявам такива работи да не се случват...
Гадовете, са навсякъде... колкото и тъжно да е обикновено са доста по-близо от колкото очакваме.
Определям се като вярваща, обаче няма как да приема теза, че ако имаш здравословен проблем (какъвто е проблема със забременяването) няма да отидеш на лекар, няма да се лекуваш и няма да направиш всичко по силите си да преодолееш проблема! Абе този като се пореже лепенки дали ползва  :ask: За себе си съм на мнение, че всичко в този живот са уроци и изпитания...
Лошото е, че в такива моменти човек трудно би реагирал адекватно... и как да реагираш адекватно, като получаваш силен емоционален шамар и то от близък приятел.
Та тегли му една дълга и тънка и си гледай спокойствието!
 :bighug:

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #9 -: Декември 19, 2010, 00:38:53 am »
Аз пък се чудя къде е бил тоя Господ, като са го създавали майка му и баща му тоя твой "приятел". Сигурно е писал плана и е пропуснал някак това недоразумение божествено....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #10 -: Декември 22, 2010, 14:36:53 pm »
maggi4ka, твоят приятел вероятно и антибиотик не би пил никога, 'щото това си е груба намеса ...

Много съжалявам за приятелката ти и за детенцето.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #11 -: Декември 22, 2010, 18:58:14 pm »
Съболезнования за детенцето  :(
Аз пък се чудя къде е бил тоя Господ, като са го създавали майка му и баща му тоя твой "приятел". Сигурно е писал плана и е пропуснал някак това недоразумение божествено....
:good_post:
« Отговор #12 -: Декември 22, 2010, 23:17:35 pm »
Това е най-тъпия(меко казано )човек може би в света за който съм чувала.Нямам думи  :ask:Съчуствам на твоята приятелка за загубата на най-милото :balk_145: