И аз наблюдавам подобен проблем при мен.
Миналия месец правих повторни изследвания на щитовидната жлеза. Първите изследвания на TSH и FT4 бяха в реф. граници /дори по-близо до долната/. Завишени бяха само ст-стите на ТАТ и МАТ. Правих консултация с ендокринолог и ехография... Всичко за момента уж било ОК. Препоръчаха ми след 5-6 мес. да повторя изследванията. Направих ги след 3. Вторите резултати бяха коренно различни. ТSH доста под долната допустима граница, а FT4 малко над горната. Като научих резултатите толкова се притесних, че веднага ми дойде /2 дена по-рано от обичайния 26-ти ден/.
Мислите ли, че причина за това може да е стреса
След тези резултатити, правих отново ехография и д-р. Панчева - Плевен /препоръчана ми беше от доц. Конова/ се въздържа от започване на лечение, защото се чудеше на кои резултати да се довери /изследванията бяха правени и в различни лаборатории../.
Другата седмица отново ще бъда на преглед в Плевен и ще пускам нови изследвания на хормоните на щитовидната + Пролактин, защото и той при предишните беше не много, но все пак над норма.
Но сега по темата - днес ми е 4-ти ден от менструацията и ми се струва, че е по оскъдна от обикновено... Този месец ми дойде по часовник - точно на 26 ден. Обичайно 2 и 3-я ми е най-обилна, след което е по-оскъдна. Този път обаче ми се струва, че е малко по-слаба...
Говори ли това за хипоменорея??? На какво може да се дължи това? Стрес??? Проблеми с хормоните, които описах???
Май ще трябва да направя и косултация с гинеколог.......