Наде,да ти обясня за млякото,че май на доста места го "бъркат".Уточнявам че става въпрос за прясното мляко!И така,разделното хранене ограничава прясното мляко до употребата му за бебета.Теорията е,че то се разгражда от определен ензим в стомаха,който го има при бебетата,но изчезва с течение на възратта,т.е. при възрастния индивид този ензим вече го няма - следователно и млякото не се преработва пълноценно.Ако се налага да се пие мляко,то най добре е да се пие самостоятелно...Какво става с млякото ако все пак решим да го консумираме - т.к. е белтъчен продукт,стомаха отделя киселинен стомашен сок,който обаче пресича прясното мляко и то става на парцали/бучици.Тези парцали са силно сбита маса която полепва по стената на стомаха и от своя страна възпрепятства свевремнното отделяне на стом. сок и забвя храносмилателния процес - с часове!Напр при язва или гастрит при разделното хранене се препоръчва пр.мляко със сухари - полепва по стомашната стена и успокоява киселините....
Това за млякото.Друг е обаче въпроса със нашенското мляко
Като се има в предвид,че е около 60% разредено с вода....
(освен ако не си го носиш от село),не мисля че е тоооолкоз фатално!Все пак химичния състав на храните е теория която вс трябва да прилага според продукта...Още повече,че ще го слагаш във пюрето(доколкото разбрах),така че се получава - "самостоятелен" протеин + въглехидрат+ целулоза(спанак) -която пък носи едно малко равновесие във самата комбинация...
За месото и жълтъка - Джиджи ти е обяснила и е така...аз обаче си имам една своя теория,че все пак жълтъка макар и мазнина в състава си си остава животински продукт който е едно цяло с белтъка...все пак в крайна сметка тоз жълтък е част от бутчетата дето ги ядем
Ама това си е моя теория и не ангажирам никого с нея...
Надееее,сега и аз спаначено пюре ша прая
пп Да ви напомня,че разделното хранене си има правила и едно от тях е състава на ястието да е възможно най-прост.Да не се използват повече от три различни продукта ...нпр бутчета с гъби и салата(ако не я консумирате преди това)