0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

enka

инсеминация?
« -: Май 11, 2006, 12:54:31 pm »
Зад гърба ми са лапароскопия и пластика при д-р Пъневска в Майчин дом. Все още чакам резултат, но за съжаление - няма. Мъжа ми имаше антитела, но се излекува. Сега пък му казаха, че има варикуцеле. При това ново обстоятелство ми предлагат инсеминация със сперма от него, която ще бъде предварително обработена. Казаха ми, че вече касата не поема никакви разходи и само инсеминацията струва 300 лв, без консумативите, така че сумата ще набъбне. И сега се чудим дали въобще да пробваме с инсеминация или да предприемаме стъпки към инвитро. Моля, дайте ми съвет!
*
инсеминация?
« Отговор #1 -: Май 11, 2006, 13:05:39 pm »
Здравей Енка,
инсеминацията не е толкова инвазивна процедура като ин витрото и аз мисля, че определено трябва да опиташ поне две три. Друг е въпросът, че наистина е скъпичка /за вътрематочна инсеминация говорим/, но при положение, че имаш проходими тръби и нямате съществен проблем със спермограмата /така ли е?/, това си е един добър шанс за успех.
Разбирам, че се лекуваш в МД, там ли ще бъде евентуалната инсеминация? По-добре ми се струва да се ориентираш към специализирана клиника по стерилитет, но ти си знаеш най-добре.
Успех  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

инсеминация?
« Отговор #2 -: Май 11, 2006, 13:14:09 pm »
Здравей,Енка,моето мнение е че трябва да направиш поне3-4 инсеминации преди да се подложиш на инвитро,още повече че ти го предлага доктора.Инвитрото е 20 пъти по-скъпа процедура и ако няма специални предписания точно за нея процента за успех е колкото при инсеминация - сама прецени.А за варикоцелето се консултирайте с д-р Кацаров - може да трябва операция,която е лека и всичко да се оправи,може и да не е необходимо и поне ще сте спокойни.Пожелавам ти успех и действай разумно и без паника.И с добри лекари по стерилитет.
*

Anonymous

инсеминация?
« Отговор #3 -: Май 11, 2006, 14:08:09 pm »
Моята лекарка каза, че операцията на варикуцеле не винаги дава резултат и дори може да се получи обратен ефект. Относно спермограмата каза, че могат да се отделят и обработят "добри" сперматозоиди, с които да се извърши процедурата.
Коя специализирана клиника по стерилитет бихте ми препоръчали? Имате ли някакво мнение за д-р Пъневска от МД, защото разбрах?
инсеминация?
« Отговор #4 -: Май 11, 2006, 15:00:20 pm »
Цитат на: Anonymous
Моята лекарка каза, че операцията на варикуцеле не винаги дава резултат и дори може да се получи обратен ефект.

Точно това имах предвид като те посъветвах да отидете при добър специалист за мъжа ти-той е този който ще прецени а не ТВОЯТА лекарка.Прочети за клиниките и докторите мненията на момичетата и избери сама,но непременно да е клиника по стерилитет.За МД съм чела че не е правилното място точно за стерилитет.
инсеминация?
« Отговор #5 -: Май 11, 2006, 15:47:26 pm »
Енка, пишеш, че мъжът ти се е излекувал от антитела, спермални антитела вероятно. Как стана това? Много е вероятно да бъркам, но ми се струва, че спермалните антитела рядко се повлиявят от лечение. При нас има съмнение за такива, знам че тогава изходът е ИКСИ. Извини ме, ако внасям объркване, все пак не съм достатъчно запозната. Поздрави!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: инсеминация?
« Отговор #6 -: Май 11, 2006, 21:35:58 pm »
Цитат на: enka
Зад гърба ми са лапароскопия и пластика при д-р Пъневска в Майчин дом. Все още чакам резултат, но за съжаление - няма. Мъжа ми имаше антитела, но се излекува. Сега пък му казаха, че има варикуцеле. При това ново обстоятелство ми предлагат инсеминация със сперма от него, която ще бъде предварително обработена. Казаха ми, че вече касата не поема никакви разходи и само инсеминацията струва 300 лв, без консумативите, така че сумата ще набъбне. И сега се чудим дали въобще да пробваме с инсеминация или да предприемаме стъпки към инвитро. Моля, дайте ми съвет!

Мила ЕНка аз мисля че трябва да опитате с инсе!!!!Но задължително в специализирана клиника по стерилитет.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Шансовете при инсе не са малки.Каквото и да решите ви стискам палци!!!!!!!!УСПЕХ!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
инсеминация?
« Отговор #7 -: Май 11, 2006, 21:39:40 pm »
Пробвай първо с инсеминация в специализирана клиника по стерилитет.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #8 -: Май 11, 2006, 22:02:06 pm »
Цитат на: enka

здравей мила....първото нещо, което си помислих, като прочетох поста ти, е д-р Пъневска....при нея ли ще правиш инсето :cry:
тя върна ли се от Япония ли беше или Индия...
аз бях при нея за лапаро през февруари....
поиска ли ти спонсорство...за "лъчезарната и усмихната" докторка има малко писано тук, но почти всичко е в негативна насока...
когато започнах да пиша тук, бях след стрес от нея и момичетата тук ме посъветваха да си събера всички изследвания и да бягам от там...е..и така и направих....преди да предприемеш нещо, обсъди го поне с още един доктор...това не шега работа. Извинявам се ако съм била малко крайна, но много съм и насъбрала. Има толкова клиники вече. Потърси още едно мнение и този път на специалист, защото д-р Пъневска е специалист по лапаро, но по изкуствено оплаждане  :?:
инсеминация?
« Отговор #9 -: Май 12, 2006, 12:52:09 pm »
Моят съвет е първо да направите една спермограма в Клиника по стерилитет, особено ако досегашните са правени в МД.
И на мен ми е интересно за антителата, би ли разказала?

Иначе за 300 и няколко лева ще направиш инсеминация и в клиника по стерилитет, не ти препоръчвам Майчин дом, аз там ходя за операции, но не и за стерилитет - нямат добри специалисти и апаратура.

Иначе по въпроса за цената не съм съгласна, че ин-витро струва 20 пъти по-скъпо, а по-скоро около 3 пъти, поне там където аз ходя.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #10 -: Май 12, 2006, 14:51:55 pm »
enka":Казаха ми, че вече касата не поема никакви разходи и само инсеминацията струва 300 лв, без консумативите, така че сумата ще набъбне. И сега се чудим дали въобще да пробваме с инсеминация или да предприемаме стъпки към инвитро.

Здравей Еnка!Мъжът ми ходи при д-р Станиславов в МД(семинология) и е много доволен.Откриха му Е-coli и той му назначи билкови медикаменти.Резултатите се промениха драстично.Когато ми правиха инсе (в друга инвитро клиника)му казаха,че е сперограмата му е много зле и да правим инвитро.Ние се усъмнихме и отидохме в независима лаборатория и естествено всичко си беше ОК.Така,че се посъветвайте с друи доктори.Моите инсем.бяха в спец.клиники (3 по 200 лв без да ми следят овулацията има ли я или не)и 1по 350лв като  ми я следиха и двете клиники включваха т.н. консумативи(педполагам обработката,но без инжекцийте)Съветвам те да направиш 1-2 може да си от щасливките. :D УСПЕХ
*

enka

инсеминация?
« Отговор #11 -: Май 12, 2006, 15:49:17 pm »
Мъжа ми се лекува със солумедрол.Следващите изследвания показаха, че всичко е наред. Дали да вярвам? Не съм сигурна.
Free breeze, ако не е тайна в коя клиника ходиш?
*
инсеминация?
« Отговор #12 -: Май 12, 2006, 15:52:46 pm »
В Медицински център "Репродуктивно здраве"  :D
Аз също  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

инсеминация?
« Отговор #13 -: Май 12, 2006, 16:29:50 pm »
Мда, в МЦРЗ.
Благодаря ти, Бени!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
инсеминация?
« Отговор #14 -: Май 12, 2006, 17:01:20 pm »
Цитат на: Anonymous
Моята лекарка каза, че операцията на варикоцеле не винаги дава резултат и дори може да се получи обратен ефект.

Интересно как това нещо се тиражира, а аз не съм виждала нито един пациент, при когото да са се влошили резултатите след операция. Да, виждала съм такива, при които няма ефект. Да, теоретично може да се влоши. Обаче на практика - нито един такъв човек не познавам.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу