Турската клиника е "Истанбул мемориал хоспитал" или още я наричат "клиниката на д-р Кахраман" (проф.Семра Кахраман е жена
) и също "Американската клиника". Наистина има име на клиника от световна величина, особено в областта на генетичните изследвания. Инвестирали милиони в научни разработки и техника. Гостували им големи световни специалисти и т.н.
Вярно е също, че от Мемориал хоспитал обучават ембриолозите на Селена. Обаче ми е малко странна тази самоувереност?!... В клиника Щерев работят с Кахраман много по-отдавна и по-активно (някои от ембриолозите им са работили с месеци в Турция и т.н.), също така Селена пращат стажанти в Щерев. Т.е. очаква се специалистите в Щерев да са доста по-напред с материала (няма гаранция, но така ми изглеждат нещата?!). А там на мен ми казаха така: "ние
се учим да правим преимплатационна диагностика, скоро ще я практикуваме редовно, но още не можем да кажем, че сме на световно ниво" и също "в България все още никой няма достатъчно опит"...
Не искам да те тревожа напразно!! Само споделям какво съм чула досега. Нещата се променят много бързо. За няколко месеца може да има голям напредък в тази област. Дано в Селена наистина да имат вече обучени специалисти. Или може да им гостуват ембриолози и генетици от Турция. Можеш направо да ги попиташ, кой ще ти направи процедурата. (при всичките ми опити, мен са ме запознавали с ембриолозите, предполагам, че така е редно... не се бях замисляла досега...)
Дано наистина в Селена да работят специалисти от "Мемориал"! С радост ще се запиша и аз веднага при тях, че Истанбул е доста по-далече
Почетох малко за твоя проблем и мисля, че имаш огромен шанс този път всичко да е наред, особено с преимплатационната диагностика. Ще ти стискам палци много силно.