0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вино след трансфер
« -: Юни 12, 2010, 21:22:30 pm »
Здравейте момичета! Днес ми е 1 ден от трансфера! С една приятелка спорим, че не може да се употребява какъвто и да е алкохол в този период, дори и да е само една чаша вино за отпускане. Моля дайте вашето мнение!
Re: Вино след трансфер
« Отговор #1 -: Юни 12, 2010, 21:49:52 pm »
Здравей laurra  :D
и на мен ми е 1ви ден след трансфера  :), Вчера док ми каза след трансфера да водя нормален начин на живот  :) каквото и да означава това. Но, въпреки всичко, за себе си съм решила да живея все едно съм бременна. Т.е. решила съм за по-сигурно да не пийвам нито капка още от сега  :oops: дори и винце, което толкова обичам  :oops:

Както и да не вдигам тежко, да не чистя с прахосмукачка  :lol: и така, за мен след трансфер трябва да водим възможно най-здравословен начин на живот. 

Желая ти успех  :crossfingers:
« Отговор #2 -: Юни 12, 2010, 21:58:40 pm »
Честно казано и аз мисля така, но доста съм напрегната.  :( и притеснена, след като разбрах че има вероятност да се доплаща за самата процедура. изобщо си нямах идея.
*
« Отговор #3 -: Юни 12, 2010, 21:59:14 pm »
Не мисля, че една чаша вино ще промени крайният резултат, но ако можеш без нея, защо?!
Всички жени с репродуктивни проблеми сме минали през толкова много неща и от толкова много неща сме се отказали в името на дете. За мен такива дилеми няма. Да пуша или да не пуща, да пия или да не пия, да правя секс или да не правя.
Мнението е лично мое и не ангажирам никого с него.

Но ако много ти се пийва, пийни си.  :lol:
*
« Отговор #4 -: Юни 16, 2010, 12:40:55 pm »
Виното съдържа ресвератрол - вещество, изследвано в последните години, с данни, че, опростенчески казано, възвръща младостта, стопира стареенето, което, както още Мечников твърди, е болест. Та, от тази гледна точка, би могло да се предположи, че малко вино няма да навреди. Младостта е плюс при опити за забременяване.

Все пак, освен ресвератрол, то съдържа и спирт, което предполага, че може да се отрази на развитието на току що появилия се ембрион по не добър начин. Не мога да забравя "Прекрасния нов свят" на Хъксли, където в бутилките, в които развъждаха низшите раси,  сипваха алкохол, за да им увредят мозъка така, че да са съгласни, когато пораснат, да изпълняват тежка и скучна работа - макар и с радост.

От друга страна, много хора са създадени на фона на силен алкохолен прием - и са си добре. Затова - Божа работа. Ако много ти се пие - пийни една чаша, ако не чак толкова - въздръж се. :)
*
« Отговор #5 -: Юни 16, 2010, 13:10:23 pm »
Лаура, на прегледа, при който видяхме сърчицето на бебето, гинекологът ме предупреди, че ще започне да ми пада кръвното и ми каза, че мога спокойно да пия по 1 кафе и по 1 чаша червено вино на ден.
Сега съм в 13г.с, бях на биохимичен скрининг и 4D, слава Богу всичко е наред с бебчо. Не съм си позволявала повече от 2-3 чаши седмично и то не всяка седмица, защото просто ми се измени вкуса и вече не ми доставя удоволствие. Мисля, че малко червено вино няма да ти навреди.
Стискам палци за положителен тест!
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 13:13:20 pm от Meme »
« Отговор #6 -: Юни 16, 2010, 13:38:45 pm »
Не съм сигурна аз какво бих правила в дните след трансфер, но си позволявам да ви предложа една рецепта с бяло винце, която много обичам през летните вечери.
В кана 1/2 пълна с бяло вино се слага една средно голяма ябълка, обелена, почистена и нарязана на парчета, престоява няколко часа в хладилника и при консумация каната се допълва със студена газирана вода или спрайт. Ябълката поема част от алкохола / :wink: след трансфер да не се ядат  :wink: /. Успех
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
« Отговор #7 -: Юни 16, 2010, 17:52:06 pm »
 Пункцията ми беше на 24.05 , а на 04.06 имах рожден ден. Докторът ми каза , че твърд алкохол не е желателно , но чаша вино за наздравица не би променил крайния резултат. За вечерта изпих 1 чаша бяло вино. Тестът ми беше отрицателен , но съм далеч от мисълта , че виното е объркало нещо...
 Според мен , ако наистина ти се пие,  чашка винце няма да е проблем. :wink:
« Отговор #8 -: Юни 16, 2010, 22:06:45 pm »
Благодаря за съветите. Въздържах се в крайна сметка.  :wink:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #9 -: Юни 17, 2010, 00:21:02 am »
никакъв проблем няма с чашата вино - особено пък след трансфер непосредствено.
ембрионът още плува свободно в матката и няма никаква връзка с кръвоносната система на жената - няма как да му подейства алкохолът.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #10 -: Юли 09, 2010, 13:11:46 pm »
На мен доктора ми каза, че мога да пия чаша вино или чаша бира.
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
« Отговор #11 -: Юли 09, 2010, 16:58:25 pm »
Аз се въздържам от какъвто и да е алкохол след трансфер, защото ми става доста топло от него. Особено от червено вино.