Здравейте,докторе!Силно съм притеснена за синът си,който от около 1 година ,когато времето се разваля се оплаква от болки в коленете.Бях споделила това с педиатърката още в началото,но ми каза да не се притеснявам,че това е от растежа на детето.Да,но след последният случай/снощи/,много се притесних.По принцип при застудяване,понякога детето си казва ,че го боли колянцето и иска да го разтриваме,събуждал се е и от сън ,хленчейки,че го боли и иска масаж.Всичко отшумява след това.Но вчера,надвечер се оплака,от болки и в двете коленца,вечерта вече започна да прихленцва и поиска масаж.Легнахме си,след около половин час се събуди първо хленчейки,после последва неистов рев,с оплакване и от двете крачета,като дори не даваше да ги масажираме.След 1 час се успокои и заспа,след известно време пак се поразбуди от болки,сънят му беше неспокоен.Споделих веднага с педиатърката му,този път ми каза,че се случвало при чести ангини и стрептокок в гърлото ,да го удари в костите,т.е артрит.Да ама ние ангини не сме правили често ,а секретите ни са били винаги чисти,с изключение на последният път/преди 2 седмици/-стафилокок,лекуван по антибиограма.Детето е на 5 годинки,възможно ли е да има наистина някаква форма на рахит?Към какъв специалист да се обърнем и какви изседвания да пуснем в тази връзка?Много ще съм ви благодарна да ни насочите!