0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Препоръки и мнения за кафемашини.
« -: Декември 22, 2010, 17:07:47 pm »
Най-сетне се наканихме да си купим кафемашина.  :)
Естествено, веднага изникна въпроса каква да е.
Обиколих сума ти магазини, огледах доста модели, но ми е трудно да си избера кафемашина само по външния вид. Аз съм заклета кафеджийка и ми се ще машината, на която се спрем да ми прави хубаво кафето, а не самата тя да е хубава.  :wink:
Като общи изисквания към кафемашината са: кафето да е гъсто, с хубав каймак и да се прави капучино с нея. Ценовия праг е 300лв.

Та ще се радвам на споделени мнения и препоръки.

*
Re: Препоръки и мнения за кафемашини.
« Отговор #1 -: Декември 22, 2010, 17:26:28 pm »
Препоръчвам Saeco Gran Crema. Ползваме я поне от три години, прави чудно кафе с голям каймак, оттам и името.

http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=12265
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #2 -: Декември 22, 2010, 17:35:13 pm »
Аз ползвам Бриел вече 10-на години
прави страхотно кафе, но често се запушва, особено ако е по-ситно смляно кафето- Лаваца и Чибо са по-ситно смлени и за това вече не ги купувам
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #3 -: Декември 22, 2010, 17:38:32 pm »
Имам DeLonghi с крема диск, хубаво кафе прави, симпатична е на външен вид, но.. препоръчвам Saeco  :D.

*
« Отговор #4 -: Декември 22, 2010, 18:17:20 pm »
Защо, dani_ j?
Повечето мнения, които изчетох препоръчват именно делонги или саеко. Та се чудя защо ти, като собственик на делонги, препоръчваш саеко?  :)

Цигу, наша близка има същата кафемашина - наистина кафето е хубаво. Но, уви, вече май я няма като наличност.

*
« Отговор #5 -: Декември 22, 2010, 18:25:03 pm »
Цигу, наша близка има същата кафемашина - наистина кафето е хубаво. Но, уви, вече май я няма като наличност.

Вярно, че на страницата, която посочих, е изчерпана. Има вариант да я търсиш по интернет или да я поръчваш от търговец. Saeco имат и други модели, които са в наличност, просто аз познавам само този.

Родителите ми имат DeLonghi, горе-долу на цената на саекото беше, но не я харесвам.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #6 -: Декември 22, 2010, 18:27:02 pm »
Прословутата Долче густо е на половин цена в Амазон- http://www.amazon.co.uk/NESCAF%C3%89-Piccolo-Krups-KP100240-Pressure/dp/B0042AM3D6/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1293034844&sr=8-7
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #7 -: Декември 22, 2010, 18:53:45 pm »
Имали сме и Саеко и Делонги,и двете машини са много добри,но сякаш повече съм доволна от Делонгито,наскоро го закупихме и съм очарована (но модела е малко над вашия праг като цена) все пак ето я : http://www.delonghi.com/uk_en/products/ec-710/ ,Саекото е корава машина като цяло,доста години я ползва майка ми ,после ние ( общо някъде и се събират май към 10 тина години ),но като качество на кафето което прави не може да се сравни с Делонгито :).Дано съм помогнала :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #8 -: Декември 23, 2010, 10:18:11 am »
Ами Туин, за мен Саеко прави по-хубаво кафе от ДеЛонги. Може би е въпрос на вкус и марка кафе, но такива са ми впечатленията. Саеко имат и страхотни кафеавтомати и от клиентите ни, които са си купили такива, отзивите са много добри. Нашата машина е най-масовия модел на ДеЛонги - EC190CD, цената е около 270лв. Когато я купувахме бях решила, че Саеко не ми харесват на външен вид и затова избрах тази.

*
« Отговор #9 -: Декември 23, 2010, 11:33:04 am »
И от мен един глас за Saeco  :wink: :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #10 -: Декември 23, 2010, 16:54:05 pm »
с две ръце препоръчвам кафе машината на Лаваца Blue.
Това е линк на домашния вариант: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lavazza_BLUE_coffee_machine_LB_800.jpg
Смея да твърдя, че това е най-хубавото кафе. Работи ето с тези капсули http://www.coffemachine.eu/lavazza-blue.eng.html На мен лично, най-ми допада gusto dolce/кафявата по средата на втория ред/
*
« Отговор #11 -: Декември 24, 2010, 16:42:24 pm »
И ние сме със делонги с крема диск - супер доволна съм. Кафето е с доста гъст каймак.
« Отговор #12 -: Януари 02, 2011, 17:10:04 pm »
Аз съм много доволна от Ровента ЕЕС5100 кафемашина.Прави страхотно кафе с невероятен аромат.И не е необходима да си взимаш специален сорт кафе, за да стане хубаво.А и си има вградена кафемелачка и кутия за отпадъчно кафе.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #13 -: Януари 03, 2011, 14:25:32 pm »
Нашата е такава :

http://www.saeco.bg/bg/models_b_via_veneto.html

И съм много доволна. Прави кафе, чай, капучино. Каймак поне около 1см., зависи колко оставяш да изтече водата, ако оставиш по-дълго кафенце, намалява леко, но ако правиш късо еспресо каймака си е екстра :) Освен това като цена е доста под 300лв.
Но определено всичко е въпрос на вкус и кафе естествено :)
Пила съм кафе от Амодо мио-то, което също много ми допадна, но също се оказа, че има значение каква дозичка си заредил :)
Така че успех в избора :)