0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
До коя г.с. БТ остава висока?
« -: Май 12, 2006, 12:38:50 pm »
Здравейте,
интересува ме до коя г.с. БТ се zапаzва висока. В раzлични статии се споменава до края на 3 месец, но кой точно имат предвид - лунарен или календарен, не се каzва. Много по-точна би била информацията в г.с.
Ако някоя от бъдеЩите майки е мерила БТ и след положителния тест, моля, нека сподели.
Благодаря!
*

Dafnaa

« Отговор #1 -: Май 12, 2006, 15:33:55 pm »
Т ми беше повишена някъде до 12-13г.с.
*
« Отговор #2 -: Май 12, 2006, 16:05:14 pm »
Моята беше повишена някъде до към 10-11 г.с.
*
« Отговор #3 -: Май 12, 2006, 17:52:41 pm »
Dafnaa, gybka,
благодаря ви момичета!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: До коя г.с. БТ остава висока?
« Отговор #4 -: Май 12, 2006, 17:58:13 pm »
Цитат на: tanja
Здравейте,
интересува ме до коя г.с. БТ се zапаzва висока. В раzлични статии се споменава до края на 3 месец, но кой точно имат предвид - лунарен или календарен, не се каzва. Много по-точна би била информацията в г.с.
Ако някоя от бъдеЩите майки е мерила БТ и след положителния тест, моля, нека сподели.
Благодаря!

Корпус лутеум , съществува до образуването на плацентата(това е 3 л.м.). В първите месеци на бременността, той произвежда Прогестерон (виновен за  повишаването на  БТ), който е необходим за изхранване на зародиша(ембриона).
Чела съм, че някои бременности протичат при по-високи нива на прогестерона , при което бъдещите майки имали по-висока ТТ (съответно и БТ) и им било постоянно  топло (през цялата бременност)
Но конкретно на въпроса - БТ е висока, докато се образува плацентата ( в повечето случаи)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Май 13, 2006, 13:32:09 pm »
Благодаря denis!