0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
намален яйчников резевр
« -: Май 17, 2006, 09:45:33 am »
Много моля някой ако има опит или знае как се процидира при стимулация при намален яйчников резерв да ми пише. Ще съм страшно благодарна
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
намален яйчников резевр
« Отговор #1 -: Май 17, 2006, 09:56:17 am »
Док какво казва?

*
намален яйчников резевр
« Отговор #2 -: Май 17, 2006, 10:14:59 am »
Какво е нивото на FSH  :?:
*
намален яйчников резевр
« Отговор #3 -: Май 17, 2006, 10:44:08 am »
Доктора казва, че шансовете са много малки. Нивото на ФСХ е високо на втори ден, но не мога да кажа точно защото изследванията останаха в клиниката
*
намален яйчников резевр
« Отговор #4 -: Май 17, 2006, 17:10:29 pm »
за какви лекарства говориш, които вдигат нивото на пролактина и каква е връзката между  пролактина и ФСХ. А каква стимулация си правила
намален яйчников резевр
« Отговор #5 -: Май 17, 2006, 18:20:34 pm »
НЕ СИ МЕ РАЗБРАЛА ПРАВИЛНО ИЛИ АЗ НЕ СЪМ ГО НАПИСАЛА КАКТО ТРЯБВА ГОВОРЯ ТОЧНО ЗА ФСХ
*

lexi

намален яйчников резевр
« Отговор #6 -: Май 18, 2006, 11:31:37 am »
Аз съм с намален яйчников резерв, но това все още не е повлияло на ФСХ-то ми т.е. ФСХ е в норма. И дори и Clomiphene citrate challenge test /http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=194/ при мен дава добри резултати.
До сега съм имала две стимулации с клостил, при които реално съм образувала по един добър фоликул /колкото образувам и без клостил/. По принцип и двата пъти фоликулите бяха два, но оволира само един. Сега ми предсои инвитро /най-вече с диагностична цел - да видим реалното качество на яйцеклетките/. Все още с док. не сме уточнили медикаментите, но ще бъде с антагонисти. Според док. повече от 3 - 4 фоликула не могат да се очакват.
*
намален яйчников резевр
« Отговор #7 -: Май 18, 2006, 11:37:21 am »
Цитат на: leidi1968
Ами при мен нито стимулацията нито лекарствата които ми исписваха ми помогна,в смисъл че нивото на фсх става нормално но пък пролактина скача доста с лекарствата имам в предвид.

Ей това не се разбира, какви са тези лекарства който помагат за нивото на ФСХ, пък ти скача пролактина  :roll: Ако можеш да обясниш
*

Lexi

намален яйчников резевр
« Отговор #8 -: Май 18, 2006, 11:43:54 am »
От статията "Яйчников резерв", публикувана тук:
"FSH доста варира. Един месец резултатът може да бъде 7, а следващият може да стане 13. За известно време ние считахме, че може да се изчака до цикъл с по-добро ниво на хормона, за да се подобрят шансовете за успех през този цикъл. За съжаление, ние научихме, че неравномерно високите нива на FSH са точно толкова лош прогностичен знак в месеците с нормално ниво на FSH, както и в месеците с високо ниво."
"FSH варира по време на периода на намален резерв и изчакването на “добър месец” не помага, че веднъж започнала появата на високи нива на хормона, яйчниците като цяло могат да се считат за нереагиращи и яйцеклетките – за по-крехки. Това оставя възможност за подвеждане от нормалната стойност, когато FSH варира към долната част на референтната зона."
"Да, вие можете да забременеете с висок FSH. Но ние сме практически неспособни да осъществим това."