0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

прегнил
« -: Май 20, 2006, 21:15:46 pm »
Да питам прегнила как се съхранява,и той ли трябва да е в хладилник,като другите лекарства?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
прегнил
« Отговор #1 -: Май 20, 2006, 21:18:46 pm »
Да, трябва да е в хладилник :idea:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
прегнил
« Отговор #2 -: Май 20, 2006, 21:54:57 pm »
И аз да питам - никога в аптеката не са ми казвали как да го съхранявам. И съм си държала прегнила на стайна температура ден-два, докато му дойде времето. Но имам един прегнил, който седи вече година на стайна температура. Да го хвърля, нали? И, всъщност, за кое е по-важно да е в хладилник - сухата субстанция или разтворителя?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
прегнил
« Отговор #3 -: Май 20, 2006, 22:20:46 pm »
на мене са ми казвали няколко часа извън хладилник т.е. докато стигна до лекаря да ме набоде
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
прегнил
« Отговор #4 -: Май 20, 2006, 23:32:04 pm »
Ами,в аптеката не ми го извадиха от хладилник?!? 8O Сигурни ли сте?То на сухата субстанция,какво може да и стане?
прегнил
« Отговор #5 -: Май 21, 2006, 00:12:28 am »
трябва да се съхранява при температура до 20 градуса. На мен са ми го вадили от хладилник.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
прегнил
« Отговор #6 -: Май 21, 2006, 06:35:59 am »
по този въпрос съм правила гигантско проучване в Интернет миналата година - няма единно становище.
в някои сайтове пише - хладилник и температура до 3-4 градуса, в други сайтове пише - стайна температура.
в клиниката, която посещавам, не го държат в хладилник.
простата логика ме води на там, че в хладилник трябва да се държи приготвеният вече разтвор, но ако ампулите са все още поотделно - сухо вещество и разтворител - не е нужно да са в хладилник.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
прегнил
« Отговор #7 -: Май 21, 2006, 09:34:15 am »
Потвърждавам мнението на Джам. Да не  повтарям. :lol:
прегнил
« Отговор #8 -: Май 21, 2006, 09:46:43 am »
Джам, Лали, аз като полуидиот, ама... моя прегнил тогава си е добре, така ли?  :oops:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
прегнил
« Отговор #9 -: Май 21, 2006, 10:08:00 am »
Значи по прнинцип докато не се смесят може да стои на разумна стайна температура. Това е мнението на лекарите. В аптеките се съхраняма в хладилник и аптекарите препоръчват в хладилник. Не е излишно в хладилник, но и на стайна температура несмесен е годен.
Във въпросната клиника наистина не го съхраняват в хладилник, аз поразпитах и други лекари. Не е проблем.
прегнил
« Отговор #10 -: Май 21, 2006, 10:15:39 am »
Лали,  :balk_21:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
прегнил
« Отговор #11 -: Май 21, 2006, 10:45:04 am »
Когато съм закупвала Pregnyl от аптека, а това ми се е случвало доста често през последните 9 месеца  :lol:, винаги са ме предупреждавали, че трябва да го съхранявам в хладилник. Двете ампули, сухо вещество и разредител.

Само, преди самото поставяне трябва да се извади малко по-рано.

Това е информацията, която съм получавала от фармацефти, не съм коментирала съхраненето на  Прегнила с лекари - гинеколози.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън