0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Moля за съвет
« -: Юли 11, 2005, 12:22:15 pm »
Не вярвах че скоро ще пусна тема именно в този подфорум, но ето че се случва и което е още по-страшно не е заради мен
Сестра ми е бременна, в 6 г.с. Беше на преглед в петък. Доктора потвърди бременността с УЗИ, пуснаха и изследвания. В събота рано сутринта получила кървене и веднага пак се обадила на лекаря си и той я изпратил в Пловдив, в Окръжна болница.
Аз едва по-късно разбрах, че има проблем. Исках да я изпратя в Торакс, но нямаше как да се разправяме по телефона (обаче сега продължавам да настоявам за Торакс). Казах и да иде във ВМИ. Там я приела някаква лекарка (не и запомних името). Гледала я само на УЗИ.
Има няколко неща които ме смущават. Моля помогнете ми – дано да греша.

1.   Доктора който е установил бременността е изписал фолиева киселина 2 по 1 на ден (без да е указана необходимата дневна доза) и но-шпа, защото има леки болки. Тя си взела такива на които на опкаовката пише че трявба да се пият 3 по 2 на ден. Аз и казвам че трябва да пие както е указано на опковката, че дори и още едно, а тя ми отвръща “Доктора така ми каза, няма да слушам теб, а него”. Опитах да обясня, ама не ...Казах и изрично пак да попита доктора. Показах и моите ( от които пия по едно на ден) и и викам “Добре де – от тези пак ли ще пиеш по две – много ще е). Реакцията същата  В събота – лекарката която я прилела във ВМИ и казала да пие както и е изписал доктора, и отново без да види какво точно пие.
2.    Нищо друго не са и изписали – нито флуор, нито матерна.
3.   Нито един от лекарите не и е казал дали сърчицето тупти ( а аз си мисля, че вече трябва да се вижда).

Лекарката която я е приела в събота (във ВМИ) я е гледала само на УЗИ. Казал и в понеделник пак да иде за да и пусне цитонамазка, но във Държавна болница.
Току що я чух по телефона. Не успях почти нищо да разбера (връзката беше лоша), само чух че и изписла Цинидазол (дано го пиша правилно), на която листовка пише че е противопоказна при бременност.

Тая мойта сестра ще я набия накрая. Казах и че трябва още едно мнение преди да започне да ги пие, а тя ми вика “Аз питах лаборнатката, тя каза, че това са глупости”

Помагайте със съвети, най – вече относно лекарството.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Moля за съвет
« Отговор #1 -: Юли 11, 2005, 12:56:03 pm »
Таня, определено доктора й е предписал двойна доза фолиева киселина - независимо от опаковката, трябва да пие два пъти повече.
И непременно да отиде в Торакс, ако трябва - насила я заведи.
Стискам палци всичко да е наред!
*

ka_terina

Moля за съвет
« Отговор #2 -: Юли 11, 2005, 13:59:55 pm »
az sam bila vav VMI plovdiv i ne vi go preporachvam
*
Moля за съвет
« Отговор #3 -: Юли 11, 2005, 15:17:21 pm »
Лекарството е Тинидазол. Прочетох в друг форум че е за гъбички. Излседванията още не са излезли, та ми е интересно как разбраха че има гъбички. Този тинидизаол го изписали и на мъжката половинка. Лекарката открила и раничка нашийката на матката.

МНого ме тревожи това момиче. Изобщо не е наясно с нещата. Вика ми че и изписали лекарството заради раничката. По телефона не беше удобни, ама довеера ще и обясня надълго и нашироко.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
Moля за съвет
« Отговор #4 -: Юли 12, 2005, 15:07:33 pm »
Трихомоноза  :( и влагалищна чистота 4 степен.

Все съм чела, и виждала - ама до 3-та. Нещата не са розови. Не съм и казла на нея, ама много съм притеснена.

Moля за съвет
« Отговор #5 -: Юли 12, 2005, 15:18:39 pm »
Таня, съжалявам за притесненията. Надявам се, че ще назначат адекватно лечение и всичко ще е наред :D  Дръж ни в течение.

Стискам палци!
Благодаря ти, Бени!

*
Moля за съвет
« Отговор #6 -: Юли 12, 2005, 15:23:12 pm »
Танче, дано всичко се оправи по най-лесния начин, да изкарате лека бременност и да станеш една добра и прекрасна йея след 8 месеца. ( и мама естествено :) )
Моя съвет е да отидете в Торакс. Д-р Даскалов утре до обяд е на работа. И довечера да отидете няма проблеми. И да каже кога й е правена цитонамазка.
Много стискам палци! Кажи на сестра ти че трябва да е спокойна сега.
*
Moля за съвет
« Отговор #7 -: Юли 12, 2005, 15:29:26 pm »
Благодаря Ви момичета.

Казах и да направи още една микробиология, ама не ще и да чуе. Тази беше така хвърчаща  :( На едно листче, никаквото, и само печат от болницата  :( Много ми се иска да вярвам, че не е наред микробиологията, но май няма да е това. Правена е във ВМИ. А лекарката, която и назначи лекарството се казва Атмаджова (нещо такова) - някой нещо да знае за нея

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Moля за съвет
« Отговор #8 -: Юли 12, 2005, 16:31:26 pm »
Таня, не можеш да накараш сестра си да направи нещо, което не иска. Така че нека си почива, да с ипие лекарствата и да стискаме палци да задържи бременността.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Moля за съвет
« Отговор #9 -: Юли 19, 2005, 10:40:51 am »
Цитат на: Tania79
Лекарството е Тинидазол. Прочетох в друг форум че е за гъбички. Излседванията още не са излезли, та ми е интересно как разбраха че има гъбички. Този тинидизаол го изписали и на мъжката половинка. Лекарката открила и раничка нашийката на матката.

МНого ме тревожи това момиче. Изобщо не е наясно с нещата. Вика ми че и изписали лекарството заради раничката. По телефона не беше удобни, ама довеера ще и обясня надълго и нашироко.

Тинидазола не е за гъбички, а по скоро ти образува такива след като го изпиеш. Така стана при мен. По принцип е за някакви анаеробни инфекции. Не съм много запозната, но Мели ще поправя ако греша.
И задължително след него трябва нещо противогъбично. На мен ми дадоха прахчета Тантум роса за промивки, но и те не помогнаха и трябваше да си проведа сериозно лечение, за да се отърва от гъбите.
Стискам палци на сестра ти и да се оправя скоро. А ти не се притеснявай. Важното е да мислите положително  :D .
*
Moля за съвет
« Отговор #10 -: Юли 19, 2005, 10:50:41 am »
Тинидазола така или иначе не го пи (разбира се след консултации с друг лекар).

Днес отново е на преглед, та да видим какво ще стане.

Много благодаря за подкрепата

*

Anonymous

Moля за съвет
« Отговор #11 -: Юни 01, 2006, 21:06:24 pm »
v momenta vzimam protivoza4ata4ni ot tam !trqbva li da se pritesnqvam!?
dina
Moля за съвет
« Отговор #12 -: Юни 01, 2006, 23:30:07 pm »
Какво стана Таня,сестра ти роди ли?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Moля за съвет
« Отговор #13 -: Юни 02, 2006, 08:18:00 am »
Отдавна :lol:
Moля за съвет
« Отговор #14 -: Юни 02, 2006, 11:44:14 am »
Браво!!! :lol:
те са дигнали стара тема,ама аз блея
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Moля за съвет
« Отговор #15 -: Юни 03, 2006, 17:45:27 pm »
Цитат на: Anonymous
v momenta vzimam protivoza4ata4ni ot tam !trqbva li da se pritesnqvam!?
dina

:lol: не мисля!!! Все пак лекарствата не ги произвеждат в болниците че да се притесняваш. Но гледай срока на годност обозначен на опаковките!!!!!!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!