0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

нов

неменструално кървене
« -: Март 14, 2007, 12:02:22 pm »
Възможно ли е такова кървене да бъде предизвикано от перилни преперати,ароматизирани превръзки или тоалетна хартия?
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: неменструално кървене
« Отговор #1 -: Март 14, 2007, 12:57:50 pm »
По вероятно е това кървене да се дължи на хормонално нарушение.
Дай повече информация, за да могат и повече момичета да се включат.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #2 -: Март 14, 2007, 13:17:49 pm »
Възможно ли е такова кървене да бъде предизвикано от перилни преперати,ароматизирани превръзки или тоалетна хартия?

Да, възможно е да се получи кървене от ароматизирани превръзки, ароматизирана тоалетна хартия или някакви деоздорирщи средства за интимната област. Но преди това трябва да се изключи всяка друга по-сериозна причина. Ако имаш някаква алергия или непоносимост към  разни химически препарати, ароматизатори и други подобни е добре да не ги ползваш. При мен се получава кървене от ароматизирани превръзки, явно в тях има някакви химически вещества, които не ми понасят и ме дразнят.
*

нов

« Отговор #3 -: Март 14, 2007, 13:38:09 pm »
"Дай повече информация, за да могат и повече момичета да се включат"

Не съм ходила на лекар / колкото и несериозно да звучи / ,а това го свързвам само моето наблюдение и за това немога да дам повече подробности.Исках мнение преди да отида на преглед,което по-скоро да ме успокои,защото ми е ясно,че причината за такова кървене може да е доста сериозна.
*
« Отговор #4 -: Март 14, 2007, 14:01:56 pm »
Доста несериозно звучи  :balk_77:

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #5 -: Март 15, 2007, 08:43:15 am »
Все пак, каквото и да предполагаме ние тук, най-добре е да отидеш на лекар :D.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #6 -: Март 15, 2007, 09:01:09 am »
Не смятам, че е възможно. Най-вероятно е хормонално нарушение или полип. Отиди на лекар.
*
« Отговор #7 -: Март 15, 2007, 10:16:49 am »
Аз имах такова кървене и причината се оказа полип. Друг въпрос е, че две години лекарите, които посещавах не го видяха.

*

ma6uki

• *
  • 16
  • Бог ще въздаде справедливост
« Отговор #8 -: Март 16, 2007, 15:19:41 pm »
Не искам да те плаша но няма нищо нормално в едно неменструално кървене.то е признак за проблем който трябва да се реши СКОРО.Потърси мнение на лекър.Успех. :D
« Отговор #9 -: Април 03, 2007, 01:37:51 am »
Ами отиди при лекар и го накарай да те прегледа много добре за евентуален полип.
2.Друга причина (ако кървенето е било кафеникаво и е било по-скоро като зацапване)може да си имала шоколадова киста,която да си успяла да спукаш сама.
Трета причина (отново ако е било зацапване) и е било в периода от 7 до 2 дни преди настъпването на М. е възможно да имаш нисък прогестерон
И последната причина която ми идва наум е смяната на сезона-настъпващата пролет която винаги носи изтощение на организма.Аз например за периода 1-20 март имах 2 пъти М.съпъствани със зацапвания.Бях на доктор,и след преглед установявайки,че няма проблеми ми предписа витамини.Благодарение на тях нещата малко се нормализираха и сега очаквам да си бъде нормално.
Но ти не бива да се успокояваш с моя случай.Отиди първо на лекар,да ти направи необходимите изследвания и ако всичко е ок,можеш да опиташ с витамините.Успех!!!
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2011, 11:59:06 am »
Здравейте! От месец Май със съпруга ми правим опити за бебче. Забелязах, че при мен такова неменструално кървене се появи още през първия месец от който започнахме опитите.Получава се  около 13-15 ден на цикъла, като продължителността на цикъла ми е 28- 30 дни, а за цапването продължава 2- 4 дни. Притеснява ме това, че не е бледо розово, както съм чела, че е при другите момичета, а по- скоро ръждиво. Ходила съм при много лекари, но никой не ми дава точен отговор на какво се дължи :( Моля момичетата с повече опит да споделят, ако знаят нещо. Благодаря предварително :balk_81:

« Отговор #11 -: Ноември 24, 2011, 17:17:15 pm »
tesoria това сякаш аз съм го написала. Кървенето ти се дължи най вероятно на овулация. Ходила съм при трима лекари за този проблем и тримата са единодушни. Знам, че е неприятно, но лечение за това няма или поне на мен не са ми препоръчали.
А относно цвета - ръждиво е, защото  това е съсирена кръв и течението не е интензияно.
Дано да съм ти била полезна :)