0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Причини за неспукан фоликул
« Отговор #40 -: Септември 24, 2010, 19:10:46 pm »

Предните няколко цикъла на спонтанна овулация ли разчитахте?

Да. Досега не сме предизвиквали овулация.
« Отговор #41 -: Септември 25, 2010, 10:00:06 am »
Фериде, според мен няма смисъл да бързаш да се притесняваш.
Това може да е единичен случай и да не се повтори, но по преценка на лекаря може да започнете в даден момент да таймирате овулацията с инжекции. В голям процент от случаите таймирането й с Прегнил или Оветрил дава нужния резултата :wink:.

Едва ако това не помогне, нещата стават по-сериозни.

Късмет и дано се пукнал фоликула при цикъла и наистине не се потвори тази ситуация :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #42 -: Септември 25, 2010, 15:02:34 pm »
Мерси Радостинка за куража  :bighug:
*
« Отговор #43 -: Февруари 12, 2011, 19:01:43 pm »
Никой не е писал тук от доста време  :D
Аз рових, рових, и не намерих друга по-близка тема до въпроса ми, затова ще попитам тук..
Този месец цикъла ми се очертава ановулаторен. 20 ден от МЦ, БТ си стои на едно място, тестовете са отицателни.. (най-късно Ову за последната една година - 17ти ден от МЦ, по принцип, 15-16ти ден)
От края на този МЦ започваме ин-витро процедура и много се притеснявам, че ще ми закъснее с този неспукан фоликул. Дайте съвет моля ви, какво да правя?? Ако приемам прогестеронов препарат за няколко дена, дали ще предизвика цикъл след това? Да ходя да бягам ли, да правя коремни преси ли? Искам да започнем с процедурата по план, разкажете дали на вас ви е закъснявало при неспукан фоликул и с колко дни?
Преди 2 години и нещо имах неспукан фоликул(даже се беше образувала фоликулярна киста) и ми закъсня цели 15 дена.. :? Не искам и този път да стане така..

« Отговор #44 -: Февруари 13, 2011, 11:44:30 am »
Аз точно този месец бях с неспукан ф-л.Цикъла ми закъсня с 10 дена.На втори ден от прегледа се видя задържан ф-л,а и Е2 отговаряше за него,беше 130някъде не помня.На 8 ден от прегледа вече го нямаше.Незнам какво да те посъветвам с прогестеронов препарат със сигурност ще ти дойде ,но трябва да попиташ лекаря си ,за да ти го изпише когато трябва и както трябва .На мен в редки случаи са ми го изписвали в последните пет дни и не помня в каква схема.
*
« Отговор #45 -: Февруари 13, 2011, 22:29:04 pm »
Radosst, благодаря ти, че се включи миличка :)
Не знам какво ще го бъде с този смотан цикъл този месец..
Дано поне не закъснее М ...