0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Между щастието и страха от настоящето
« Отговор #20 -: Ноември 12, 2011, 23:07:01 pm »
В момента съм в Пловдив, ако имаше къде още днес бих почнала работа.
*
« Отговор #21 -: Ноември 13, 2011, 00:25:06 am »
Със сигурност има някъде където може да започнеш,потърси по задълбочено-все пак Пловдив е голям град,не е село или малко закътано градче.Повярвай  от теб зависи как ще ти се развие историята от тук нататък.След като си се борила досега и успяла да се справиш без никаква подкрепа,значи си силно момиче!Разбирам че ситуацията ти не е лесна в момента,но от униване и самосъжаления нямаш нужда точно сега.Добре ,оплака ни се ,дано ти е поолекнало малко.Стегни се сега,намери сили ,събери си мислите и действай!От теб зависи дали ще си прибереш детенцето което имаш вече и дали ще можеш да запазиш това което е в теб.Действай момиче,стига само сълзи ,с тях няма да промениш нищо!Успех!
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
« Отговор #22 -: Ноември 13, 2011, 04:21:08 am »
Ангелче, здравей!

Ето какво мога да ти предложа като временно решение на част от финансовите проблеми. Живея в Бургас и нашата община има програма за еднократна финансова помощ на физически лица със статут на социално слаби или пък за лечение. Възможно е такава програма да има във вашата община. Иди в понеделник и попитай. Желая ти живи и здрави деца, успех в живота от тук нататък и късмет!
« Отговор #23 -: Ноември 13, 2011, 11:24:31 am »
Дами, ще изтрия последните няколко поста на основание т.9 от правилата на форума, и по точно "лични нападки по отношение на други потребители на форума". А и защото не казват нищо по темата. Уважавам емоциите на всички, но ще помоля да броите до 10, преди да публикувате.

Angelche, съвети никой не може да ти даде. Но от първия ти пост оставам с впечатление, че първото ти дете вече близо година не е с теб и няма да може да си го вземеш, преди да се стабилизираш. С второ на път, без работа и без ничия подкрепа, това е малко вероятно. Даже сегашният мъж да се съгласи да гледа своето дете, ще иска ли и първото? Ако не, така лесно ли ще се откажеш от него? Седни и си напиши на един лист всички за и против възможните решения, направи си разчет на парите. Дай си седмица-две време за размисъл. Вземи съзнателно решение и после го изпълни. Не се оставяй на течението, не се самосъжалявай твърде дълго, това няма да помогне на детето/децата ти. Ти имаш някакви възможности да решаваш и да направляваш живота си, те не.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #24 -: Ноември 13, 2011, 20:39:05 pm »
Знаеш ли, щом човек има огромното желание и дава всичко от себе си, нещата ще се получат. Плащаме всички данъци, за да се помага на точно такива хора, желаещи с огромна сила да бъдат с децата си и да им дадат цялата си любов. Аз ти пожелавам искренно нещата да си дойдат на мястото и да бъдеш щастлива. Сега се сещам, че гледах по новините преди за място, в което можеш 3 месеца да спиш и да се храниш. Поразрови се в нета.  Ще се справиш, усещам в теб огромен инат. Въпреки всичко, дори земята да пропадне, ти си искаш детето. Така и трябва да бъде  :).   
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #25 -: Ноември 14, 2011, 10:17:00 am »
В нашия град /Пазарджик/ има такъв социален център, в който приемат майки с деца или очакващи да родят, които имат нуждя от помощ, защото нямат дом и доходи. Не зная подробности за реда и срока за настаняване, но би могло да се провери. Намира се в сграта на Отдел закрила на детето, но иначе не е към тази институция. В Пловдив, като голям град, сигурно има не едно, а повече подобни места. Просто човек трябва да потърси информация. В "Социално подпомагане", отдел закрила на дететето към Общината, би трябвало да разполагат с нея. Успех!
« Отговор #26 -: Ноември 17, 2011, 19:42:07 pm »
Здравей Ангелче.Случайнo попаднах на този пост докато търсех нещо в Google за Отец Иван.
Регистрирах се за да мога да ти пиша.
Относно потребителя дал идеята да отидеш в Нови Хан-ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!-от това което прочетох за теб в темата там е единственото място където могат да ти помогнат!
Казвам ти го с абсолютна сигурност.
Единственото условие към теб е да бъдеш абсолютно честна и коректна с отчето и той ще ти помогне както за посещението на доктор по време на твоята бременност, въпреки,че нямаш осигуровки,дай Боже и за самото раждане също,за отглеждането и всичко.
Относно другото ти дете-то също ще бъде прието радушно-не трябва да имаш опасение за това,ще му бъде осигурено всичко необходими и никой и нищо няма да може да ви раздели-освен ако ти не пожелаеш това.
Не се влияй от всичко писано и казано за отеца в жълтата преса-нищо не отговаря на истината!
Пиши ми на л.с. за повече инфо ако те интересува
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 20:06:45 pm от jadore »
« Отговор #27 -: Ноември 20, 2011, 18:36:14 pm »
Ти също имаш проблем със забременяването. Два пъти си забременяла от крайно неподходящ мъж. От страни, ако се чуеш ще видиш една жена, която не си гледа детето, което реално има, не живее с него, не си потърсила изход от ситуацията да вземеш детето си, а си се преместила при някакъв нов непроверен мъж.
Бързо потърси работа, докато не ти личи, че си бременна, имаш шанс да те назначат някъде. В крайна сметка с бебе или без явно няма да живееш при сегашния мъж. Както са те посъветвали може и в Бюрото по труда да попиташ, поне здравните да ти плащат.
Настоящият ти мъж прекалено си го изненадала- имаш дете с намерението да си го вземеш, бременна си с друго....ако и той има деца ви идват в повече.
« Последна редакция: Ноември 20, 2011, 18:38:51 pm от Шмати »
« Отговор #28 -: Ноември 20, 2011, 23:12:48 pm »
Може би трябва да се обърнеш към социалните те би трябвало да те настанят в жилище като самотна майка и бремена при това и дати отпускат социални помощи
Това е някаква идея но ако някои друг е запознат със системата би могъл да ти обясни
Мисля че този форум е да си помагаме независимо дали сме видяли 2 те чертички или все още силно ги очакваме
Понякога разбирането и опита да помогнеш дори и с идея са по силни от стиснатите палчета за късмет
Красиfile:///
*
« Отговор #29 -: Ноември 27, 2011, 16:32:28 pm »
Здравей ангелче,
ако положението не търпи отлагане - съвсем близо до Пловдив, на 3 км от Куклен има манастир 'Св св Козма и Дамян', в него има и жени монахини. С пари надали могат да ти помогнат, но знам че има места за преспиване. Стига се с автобус до Куклен от автогара Родопи и оттам около 3 км пеша. Знам че е студено, но ако можеш да се облечеш добре. Ако решиш да отидеш там, пиши ми на лични, ще се свържа с монахините, за да видя как мога да им изпратя пари за нощувките ти. Мисля че мога да ти ги поема за около 15-20 дни.
Все пак отиди задължително до Социалните.
Имам съученичка, която работеше там, в одел, който се занимава с майки, които искат да изоставят децата си, знам че твоя случай не е такъв, но може би имат начини да им помогнат с търсене на работа, подслон и др. битови проблеми.
Утре ще и звънна, за да разбера повече.
Поговори и с мъжа, с който живееш, да ти даде малко време да си организираш живота преди да се изнесеш.
И спокойно, няма да се предаваш, с малко помощ, както каза JBrul за това плащаме данъци, ще се нареди живота ви и дори и с двете деца!