0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Marisa

Кафеникаво течение 6 дена преди М
« -: Юни 06, 2006, 10:37:03 am »
Здравейте момичета,

Доста често Ви чета, но почти не съм писала тук. Сега се надявам да ми дадете съвет за следното: С мъжа ми не се пазим от 3 месеца - изчаквахме да минат 6 месеца след миседа, който имах в 7 г.с. Преди това имам и един спонтанен в 13 г.с. Този месец овулацията ми беше на 13-14 ден (24-25 май). Датата, на която трябва да ми дойде М. е 9 юни. от 4 юни обаче имам кафяво течение, което не е силно, но го има всеки път щом отида до тоалетната. Това продължава вече трети ден. Още ми е рано за тест и не съм правила, а пък за имплантационно кървене, като че ли продължава доста дълго.  Моля ако имате някакви идеи каква може да е причината да пишете. Благодаря Ви.
*
« Отговор #1 -: Юни 06, 2006, 10:44:04 am »
На мене ми се случи при втората бременност, два дни имах кафеникаво зацапване, но съвсем слабо...не е било всеки път щом отида до тоалетна. Възможната причина за мене е имплантиране, но ако продължи по-дълго време най-вероятно е нещо друго- киста или др. Консултирай се с лекар!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #2 -: Юни 06, 2006, 11:40:12 am »
Задължително при лекар!!! А какви бяха причините за предишните два аборта? Или не се установиха такива?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Marisa

« Отговор #3 -: Юни 06, 2006, 12:15:39 pm »
Благодаря Ви за отговорите. Мисля утре сутринта да си направя един тест за бременност, а в четвъртък да отида на лекар- тогава гинеколожката ми е на работа. Междувременно имам някакви болки като преди М. така че май има вероятност да ми дойде.
Причини за абортите не се установиха, правихме генетични изследвания в МД, всичко беше наред. Още не съм пускала хормони, но ако сега ми дойде нормална М. мисля и това да изследвам. Иначе досега проблеми със самото забременяване и с цикъла не съм имала.  Проблемите се появяват после. :(
*

Starlet

• 1937
« Отговор #4 -: Юни 06, 2006, 12:28:49 pm »
Хм, пусни си хормони все пак!!! Но моето мнение че проблемите с износването не са на хормонално ниво. Какви точно генетични правихте в МД и при дц. Кременски ли ги правихте? А имунологични?
*

Marisa

« Отговор #5 -: Юни 06, 2006, 12:43:54 pm »
Starlet, отидохме при Кременски, но той се подготвяше за някакъв семинар или нещо подобно и ни прехвърли на доц. Георгиева. Тя ни прати на генетични, тези които са безплатните и за двамата съпрузи - мисля че на 10-тия етаж бяха. Освен това Протромбинов ген и Фактор 5 Leiden. Резултатите от тези изследвания бяха на ред. Георгиева ме прати и в Цибалаб за изследване на анти-кардиолипидни тела. Резултата там е 13.53 при горна граница 10. Но мойта гинеколожка каза, че този резултат е по-скоро в горната граница отколкото отклонение. Правила съм и хламидия миналата година - отрицателен. Изследването за токсоплазмоза в началото на тази година, показваше, че е имало инфекция сравнително скоро, т.е. има вероятност вторият аборт да е бил причинен от нея. Та това са изследванията засега. В краткият разговор, който успях да проведа с Кременски, той каза, че абортите ми са по-скоро случайни, и че за момента не са нужни кой знае какви специални изследвания.
киста
« Отговор #6 -: Юни 08, 2006, 10:53:23 am »
при мен това зацапване се оказа киста, и то доста голяма. започна на 22 ден и продължи до М, като постепенно се усилваше леко.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #7 -: Юни 08, 2006, 11:20:29 am »
Ох, Мариса съжалявам че толкова късно виждам отговора ти! Все пак си мисля, че изследванията ти за антикардиолипидните тела не са в граница и резултатите трябва да ги разтълкува по-скоро имунолог. Защо не пишеш на доц. Конова на мейл и напиши всички направени изследвания досега: Хламидия, Токсоплазмоза, Антикардиолипидни, Хромозомният анализ и там каквото още сте правили. Най-вероятно ще се забави с отговора, но ще ти отговори. И тъй като виждам, че днес ще бъдеш на лекар пиши какво става? Какво е мнението на гинеколожката ти за това кафеникаво течение преди М? Отново, съжалявам за късният отговор, но явно темата ми е светела като прочетена. Успех!!! И дано новините са добри!!! Една бременност например (цветна явно в случая), но безпроблемна!!!  :balk_21:
*

Marisa

« Отговор #8 -: Юни 08, 2006, 11:56:23 am »
Ами Старлет, в крайна сметка ми дойде М - онзи ден. Така че, сега чакам да приключи и в понеделник ще отида на лекар. А иначе за доц. Конова  се замислям дори, дали да не отида това лято до Плевен. Но може би ще пробваме и този месец и ако не стане, тогава. Междувременно пък може да си пусна едни антифосфолипидни в Александровска болница.
Благодаря за хубавото пожелание, и аз ти пожелавам и на теб и на всички тук скорошна безпроблемна бременност. Никога не си бях представяла, че ще имам проблеми с бременността, а сега като видя бременна или чуя, че някоя позната е родила, направо искрено се учудвам (вътре в себе си), как успяват да износят бременност тези хора. Радвам се за тях разбира се и знам, че бременността е нещо нормално, но явно нещо съм се психясала.
Ruriana, това зацапване само през един месец ли ти се появи или продължи няколко месеца?
*

Starlet

• 1937
« Отговор #9 -: Юни 08, 2006, 12:03:53 pm »
Успех и на теб Мариса!  :balk_21:
зацапване
« Отговор #10 -: Юни 08, 2006, 14:05:13 pm »
само този месец ми се появи
да видим следващия
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #11 -: Юни 10, 2006, 12:38:41 pm »
Май се отвориха две теми за този проблем от моите лични наблюдения и от това което съм чела е и от лекар знам, че кафеникавото зацапване се дължи на не достатачно производство на прогестерон , което от своя страна ( си мисля  :roll: ) е логично да е  опасно за евентуална бременност. За това предполагам е добре да се изследват нивата на прогестерона и като имам съмнения за възможност на настъпила бременност да се приемат прогестеронови препарати ( разбира се задължително преди това консултация с лекар) за да се подпомага лф и за да се инплантира бебето . Аз също съм с такива течения преди м-то и като ми зацапа винаги знам , че ще ми дойде. Разбира се може да се получи и от други неща ( при настъпила бременност, защото просто организма е свикнал на тази дата да идва мензиса), но си мисля че в такъв случай ще бъде различно като количество и продължителност. Лично мен много ме притесняват тези течения защото никога не можеш да си сто процента сигорна, че си забременяла пък и не мисля че всеки месец можеш да приемаш хормонални препарати ей така профилактично. Мислила съм по въпроса доста. Ивинете ме че е толкова дълго ако мислите , че греша поправете ме. Искренно се надявам да нямате вече такива зацапвания както се надявам и за себе си.Успех!!!
« Отговор #12 -: Юни 12, 2006, 14:50:01 pm »
Naha, благодаря ти за отговора. Аз прегледах другата тема, преди да пусна тази, но прецених, че случая е по-различен. На мен това течение ми се появи 6 дена преди М и си беше кафява кръв, цели два дни, което ме уплаши доста, впредвид двете несполучливи бременности, които съм имала досега. Вдруги ден съм при гинеколожката, така че ще видим и нейното мнение какво е, и веднага ще пиша.
За ободряване на тези с кафеникаво течение преди датата на М. ще дам за пример моята колежка, която от доста години има такова течение, но има две деца на 2 и 4 години (и не е имала несполучливи бременности), т.е при нея това не е било проблем. Естествено не искам да кажа, че не трябва да се търси причината, но и не трябва да губим надежда.
*

naha

• 1474
« Отговор #13 -: Юни 12, 2006, 16:47:09 pm »
Стискам палци всичко да е наред и да ни се похвалиш скоро. :)  Аз чакам да видя дали този месец няма да ми изневери ( в което се съмнявам) течението преди м.
*

naha

• 1474
« Отговор #14 -: Юни 14, 2006, 11:50:50 am »
Мариса какво става с тебе загуби се нещо.
« Отговор #15 -: Юни 19, 2006, 10:42:40 am »
Здравейте,
Нямах възможност да пиша тези дни. Иначе, в четвъртък бях при гинеколожката. Според нея, с това кафеникаво течение просто ми започва М и няма нищо притеснително. Видя ме и на ехограф, няма кисти. Даже и един фоликул си имах, доколкото си спомням беше 14 мм., така че с мъжа използвахме момента, пък да видим. Може би, в края на седмицата ще си пусна един прогестерон (на 7-ия ден след овуто). Смятате ли че ако е станало оплождане този месец, това ще повлияе на резултатите? Т.е. има ли смисъл да пускам прогестерон сега или евентуално следващия месец да се пазим и тогава да го изследвам?
Naha, а при теб как са нещата, имаше ли пак такова течение или още чакаш М?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #16 -: Юни 19, 2006, 10:51:21 am »
Пусни си изследване на прогестерон, независимо дали си бременна или не.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #17 -: Юни 19, 2006, 10:58:35 am »
ОК. Мерси за отговора Мели, ще си пусна.