0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Отлепена плацента и кървене
« Отговор #40 -: Февруари 09, 2012, 17:08:16 pm »
Здравейте!В момента съм в 11г.с.  И аз прокървих леко преди пет дена (две капки и два съсирека), ходих до болницата и ми изписаха но-шпа 3по1 и утрогестан 3*1. Ако прокървя пак казаха , че схте ме приемат за постоянно. Трябва да лежа наляво и да ставам само по тоалетната. Освен частичноотлепване на плацентата имам някакви кръвни съсиреци и матката, а и шийката била доста отворена. И за капак лекарката , при която се регистрирах се изпуснала, че плацентата може да се залепи пак, но имало опасност от увреждане на бебето. Казаха ми след три седмици пак на преглед, но не ми казаха дали да лежа до тогава. Имам още едно детенце на 6 години и ми се къса сърцето , че дори немога да му сложа да яде.А и си бях записала час за ранен БХС на 23 и сега се чудя да ходя или да го отлагам...
*
« Отговор #41 -: Февруари 09, 2012, 17:47:23 pm »
Направи си ранния БХС, почивай максимално и нещата ще се оправят. Не мисли за опасности за бебето. Стотици момичета са кървили през бременността си и са родили здрави бебета. Аз до сега не съм чувала за опасност от увреждане на бебето вследствие на залепването на плацентата.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #42 -: Февруари 11, 2012, 17:22:16 pm »
Не ме притеснява само това...Направих си изследване за прекарана рубеола в миналото и излезе положително, но гинеколожката ми каза, че антителата са много високи и това може да е проблем.Освен това мъжът ми е болен от хроничен хепатит Б, а аз съм от много много малко късметлии, които са го изкарали безсъмптомно и са оздравяли на 100%. Последно антителата ми бяха >1000, хепатологът каза, че съм имала уникална имунна система, но сега научих, че първите 3 месеца от бременността антителата преминавали през плацентата и могат да увредях някой орган на бебето.Незнам колко е вярно, но съм доста притеснена. Опитах се да намеря повече инфо, но без успех
« Отговор #43 -: Февруари 27, 2012, 22:32:12 pm »
vesi по голяма глупост от това антитела за хепатит б да увредят плода,не бях чувала.С тези антитела просто можеш да си сигурна,че никога няма да се заразиш от този хепатит.Бъди спокойна!
« Отговор #44 -: Февруари 28, 2012, 11:06:57 am »
За пореден път се уверих, че понякога лекарите се изпускат и казват някоя голяма простотия, с която изкарва акъла на хората. " Антителата пречат на забременяването"- забременях на втория месец" и "До трятия месец преминават през плацентата и могат да увредят някой орган на бебето". Направих си ранния БХЦ и поне на 3д- то всичко с бебето беше ок. Даже на размери върви с една седмица по- голямо. Проблемът е, че плацентата е много ниско разположена и получавам болезнени контраксии въпреки, че все още пия утрогестан и но-шпа. Ще си полежа още и ще си мисля за хубави работи. Разбрахме, че ще си имаме още едно момиченце.
« Отговор #45 -: Май 11, 2012, 22:20:44 pm »
Здравейте,
В 9 гс съм и прокървих леко. Моят лекар видя отлепване на плацентата. Слава Богу, бебко е добре. Това което ме притесни, е че не ми изписа нищо ново, освен утрогестана, който си приемам още след трансфера, въпреки че изрично питах за това. Не ми препоръча и лежане, което вече доста ме озадачи - виждам че всички момичета с подобен проблем полежават поне за известен период.
Някой имал ли е подобни скромни предписания от своя лекар?