0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мили момичета,
преди няколко месеца четох някъде че има вече уред за домашна употреба с който можеш да чуеш пулсациите на зародиша. за съжаление не си спомням точно къде съм го чела и затова много ще се радвам ако някой ме осветли. аз имам един мисед аборт и затова много ме е страх това да не се повтори. при следващата си бременност ходих всяка седмица на ехограф до 22 гс но сега няма да имам тази възможност и ако имам този уред може би ще ми е по-спокойно.
дано някой да се сети и да ми помогне
мерси
*
Re: кажете кой е уреда за чуване на тоновете
« Отговор #1 -: Юли 27, 2006, 15:54:42 pm »
Златка, това не се ли прави в по-късен етап? Доколкото разбрах Вени имала нещо подобно. Може и да бъркам.
« Отговор #2 -: Юли 27, 2006, 17:12:53 pm »
сигнус,
въобще не си спомням подробности за уреда-от кога се ползва, кой точно беше писал за него  :? дори не знам и как се казва...
просто ми направи впечатление и си помислих че щеше да ми е от полза при първата ми бременност. сега ми предписват да пия утрогестан, аз още не съм го започвала, чудя се.... нямам доказан прогестеронов дефицит и затова не ми се иска профилактично да се "тъпча"
затова си помислих за този уред....
дано още някой се включи с по-подробна инфо
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #3 -: Юли 27, 2006, 18:06:14 pm »
Злате, и аз се бях вманиачила по едно време да търся портативен ехограф :lol: Не че намерих такъв...
От 14 седмица може да се изпозва звуков тромпет (Pinnard), за да се чуят ударите на сърцето. От 18 (по спомени) може да се чуят и с обикновен стетоскоп.
Така пише в книжките ми, но гледам, че в интернет мненията са различни.
Не ти помогнах особено, но толкова знам :lol:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #4 -: Юли 27, 2006, 19:13:03 pm »
И аз едва ли ще ти помогна особено.
Днес бях на такъв запис във "Вита",и гледам какво пише на бележката:
NST (кардио-токографски запис).Ако нещо те подсети....
« Отговор #5 -: Юли 30, 2006, 18:14:28 pm »
Аз бях и се видяхме със Златка!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #6 -: Август 11, 2006, 16:11:58 pm »
здравейте уча в тази сфера но несам чувала за такава домашна слушалка , а nst е савсем друго нешто несе прави в кьщи , аза тази слушалка дори и да я имаш незначи че като чуещ ,, бум- бум ,, и това са тоновете на бебчо може да са сбьркат с твойта сьрдечна честота , а си има и допостими граници за дст
« Отговор #7 -: Август 13, 2006, 07:00:13 am »
Доплер има във всяка по-голяма болница в БГ,по простата причина,че с него се измерва основно притока на кръв по артериите на човек и оросяването на човешкия мозък.
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
« Отговор #8 -: Август 24, 2006, 12:50:33 pm »
Златка, уреда е доплер  www.storkradio.com . Аз го ползвах от десета седмица.Много ми помогна, слушахме бебчо всеки ден. Абсолятно безопасен е. Между сърцебиенето на мама и бебе има голяма разлика - не може да се обърка. И чувството е прекрасно, не е само за наше успокоение.Направихме запис и сега понякога го пускаме на бебко. Горещо го препоръчвам на всеки. Не съм сигурна че го има в България обаче. Аз го бях взела под наем и го държах чак до след раждането. Можеш да провериш дали не могат да ти го пратят до БГ.
тина, благодаря за отгодора
а откъде си го взимала под наем, в БГ ли?
« Отговор #9 -: Август 24, 2006, 18:04:42 pm »
Аз съм виждала такъв уред в една аптека в Пловдив на кръстовището на Хирургиите на Пещерско шосе. Но незнам дали наистина работи. Мисля че беше към 100лв.