0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Разградската лаборатория монополист
« -: Декември 27, 2012, 15:32:37 pm »
За колко време е нормално да излязат резултатите от кръвно изследване за бременност? За няколко часа, нали? Е, в единствената разградска лаборатория изследването не става за няколко часа, всъщност не става и за 24 часа. Дадох кръв днес в 8.20 ч., обещаха ми, че ще е готово към обяд, но после стана ясно че ще е готово  НА СЛЕДВАЩЯ ДЕН ПО ОБЯД - 29 часа им трябват, за да направят това изследване. Прощавайте, ама аз можех да ида до София, да си пусна изследването и да науча резултата по-бързо. Мисля да обсъдя въпроса в областната Комисия за защита на потребителите. Все пак има ли някъде някакви норми - за колко време трябва да е ясен резултата от подобни изследвания.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Разградската лаборатория монополист
« Отговор #1 -: Декември 27, 2012, 16:13:32 pm »
Данте, за съжаление, няма такъв норматив. Всяка раборатория определя за колко време може да изработи дадена проба. Обичайна практика е пробите да се събират в офис на лаборатория и да се изпращат в централата, където да се изработват. Предполагам така се процедира и в Разград и това е причина за забавяне.

При търсене излизат поне 2 лаборатории в Разград, може пък вече да не е монополист тази, за която говориш. Пожелавам ти най-добрия за тебе резултат.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Декември 27, 2012, 17:29:23 pm »
Благодаря за компетентния отговор, това беше важно за мен - има ли някакъв разумен срок, в който да се случат изследванията. Знам, че има и още една лаборатория, но тя не прави всички изследвания. Просто трябваше да ида до Шумен в МЦ "Св. Иван Рилски" това ми е грешката.
*
« Отговор #3 -: Декември 27, 2012, 20:06:31 pm »
dante, пожелавам ти чакането да е малко и ядът ти да се изпари съвсем скоро заради положителен резултат от теста!
« Отговор #4 -: Декември 28, 2012, 08:27:21 am »
Данте,очаквам с нетърпение да се похвалиш с хубава новина  :bighug:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #5 -: Декември 28, 2012, 17:25:11 pm »
Предполагах, че теста, ще е отрицателен и това бе повод за гнева ми, който се насочи към лабораторията. Други момичета от Разград са получавали същото кръвно изследване от същата лаборатория само след три часа. Въпрос на лош късмет е, че точно моето изследване забавиха, защото аз искам повече хора да научат за странния им маниер на работа.