0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
отново питане за генитален херпес
« -: Октомври 26, 2006, 09:38:19 am »
Здравейте момичета,някъде  във форума бях прочела за този херпес и искам да Ви попитам нещо.На някоя от вас излизало ли е това нещо над дупето /т.нар.опашка/ и ако да ,дали това е генитален херпес.На мен това нещо ми се появи преди години и започна да си излиза периодично,като за няколко дни отшумява придружено е от време на време със сърбеж.Така и не съм ходила на лекар,защото докато се наканя и това нещо вече го няма.Усещам го че ще излиза ,по това ,че чувствам кожата си на това място като протрита или нещо подобно. Та въпроса ми е има ли някой подобно нещо и  дали това е генитален херпес. Започнах да изпадам в паника,защото това нещо не го бях чувала до сега.Аз също правя опити за бебче и това доста ме притесни.
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
Re: отново питане за генитален херпес
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2006, 10:12:07 am »
На мен ми излиза на лявата бузка :oops:и аз не знам какво е."Изниква" ми точно в рамките на 5 мин.Докато ме засърби и заболи и вече мястото е зачервено и подуто.И при мен излиза периодично, ако го хвана отначало и го намажа с Антимикоацид/спирт/ не избива.И аз си мисля че е от рода на херпесите, но ... както казваш докато се наканя да отида на лекар и отминава.А излиза все на едно и също място, защото веднъж ми беше станала рана от чесане и ми остана малко тъмно петно и затова знам, че "никне" все там :xЕдна колежка каза да се наблюдавам, защото според нея ако нещо се стесирам или ядосам и хоп.Ама аз постоянно съм нервна и не мога да разбера дали наистина на това се дължи
*
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2006, 17:27:19 pm »
дали това е генитален херпес.

Съществуват кръвни тестове за определяне. Консултирай се с лекар /венеролог, гинеколог, дерматолог/, дори и в момента да нямаш симптоми и направи кръвно изследване за по-ясна картинка. 
Alexandra
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2006, 17:31:38 pm »
Най-добре се консултирай с дермато-венеролог още когато усетиш, че ще се показва. Така поне няма да се чудиш какво става.
Успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2006, 18:48:42 pm »
Ееее...добре де-айде-и аз ще си кажа,макар че ми е много терсене.Излиза ми от няколко години от време на време,Първо мислех,че е хемороидче,но не бях ходила на лекар щото умирах от срам.. :oops:..Не мисля,че има отношение към забременяването,защото тогава си забременях нормално,даже веднъж ми излезе по време на бременността.Относно раждането,обаче-опасно е за бебето(има риск от енцефалит),затова се прави секцио...Но може и да не е херпес при вас!Отидете на лекар-колкото и да е досадно :lovedock: за да ви изпише подходящо мазило или не знам каквооо!!!!!!!!! :wink:
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2006, 10:33:47 am »
Здравейте момичета,някъде  във форума бях прочела за този херпес и искам да Ви попитам нещо.На някоя от вас излизало ли е това нещо над дупето /т.нар.опашка/ и ако да ,дали това е генитален херпес.На мен това нещо ми се появи преди години и започна да си излиза периодично,като за няколко дни отшумява придружено е от време на време със сърбеж.Така и не съм ходила на лекар,защото докато се наканя и това нещо вече го няма.Усещам го че ще излиза ,по това ,че чувствам кожата си на това място като протрита или нещо подобно. Та въпроса ми е има ли някой подобно нещо и  дали това е генитален херпес. Започнах да изпадам в паника,защото това нещо не го бях чувала до сега.Аз също правя опити за бебче и това доста ме притесни.
мисля, че това , за което говориш се премахва оперативно.Над опашката точно перманентно излиза, но май не е херпес, а набиране над самата кост.При оперативна интервенция проблемът изчезва.
Но ти все пак си направи изследвания,  херпесния вирус остава в организма, може дори и  да не се прояви.
« Отговор #6 -: Декември 18, 2013, 17:57:16 pm »
И аз имам нещо подобно. Излиза ми от 3 години насам горе - долу в един и същи диапазон на лявата буза на дупето в горната част към кръста. Започва с тъпа болка като от натъртено и след 2 дни някъде сърбеж, подпухване и зачервяване на мястото и накрая ситни мехурчета. Третирам с йод и чакам да зарастне, но остават червеникави петънца, които са като белег и им трябва дълго време да изчезнат.
Даже си спомням точно как и кога ми излезе - бях ходила някъде, седнах пред компа и нещо ме убоде - като все едно игла се заби, чак подскочих от мястото си. Помислих си,че нещо паяк ме е боднал, защото дрехите ми бяха прани и ги прибрах преди това та може някое насекомо да се е скрило там, но нищо не видях. Позасърбя ме, зачерви се, мехурчета, които всеки път отстранявам, зарастна и мине се не мине време хайде пак.
Искам да подчертая,че съм си пускала изследвания за херпеси всякакви, в случая по - конкретно касае предполагам тип 2 - и 2та пъти отрицателен като 1вия тест го направих малко след като бяха изчезнали мехурите, а 2рия го направих когато беше на път да избие - в момент на подпухване на мястото и сърбеж - в такъв момент би трябвало да отчете положителен резултат защото е активен вируса.

Скоро ще ходя да направя микробилогично изследване - там поне на 100% се надявам на категоричен резултат ...въпреки, че не виждам какъв херпес при положение е има 2 кръвни отрицателни проби?!

Някаква идея за периодичен обрив със сърбеж, зачервяване и мехурчета? Какво може да е това?