Така е
Блу, не само при доматите, при прасковите и други е същото. Така се ядосвах с баба ми, като й доставих една година баш праскова за консервиране (за компоти искаше). Брех...ти да видиш чудо и обида. Толкова праскови сме гледали, па нектарини, па десертни огромни и хубави, аз тия гумените съм й донесла...
Амен-амен от свидлик ще я прецакам. Пених се, обяснявах защо тия - нЕма никой. Накрая ги направи де, видя "за к'во ставало дума", ама не ми се извини дори. На другата година само повтаряше небрежно (уж) от ОНИЯ праскови да й донеса за бурканите. И тази година НАСТОЯ от "гумените" да й бъдат доставени за компотите й
Домати в момента имам домашни (от вуйна ми), не им знам сорта, ама огромни, вкусни, в кошницата ухаят на домат, ама не стават за сушене и буркани. Сочни са, за салати са ОК. Това в буркан, за пюре, сос...то ще пусне вода, та вода. Бе то никой не знае всичко, аз буркан не бях пипвала допреди две лета, ама човек като има мерак - научава се всичко малко по малко. Ако нацеля със сушените домати техниката - ще ви уведомя хахахах