0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили дами!
Моля за информация. Предстои ми отворена коремна операция на миома. Пациентка съм на клиника Надежда и по точно на Д-р Персенска. След като около повече от година тя казваше, че няма да обръщаме внимание на миомите ми - 3 бр най-голямата 4 см, сега каза, че не й харесват и трябва да се оперират, но не с хистеро или лапаро, а през корема. Каза ми, че те извършват такива операции - тя и д-р Еленков или Еленски не запомних добре името. Моля, ако има момичета, които са правили подобна операция в клиника Надежда да споделят. Определено везните ми накланят да им се доверя, без да търся мнения от други доктори, но все пак се безпокоя и искам да чуя мнение на хора минали през операция в клиника Надежда. Благодаря от сърце!
Re: Отворена операция на миома в клиника "Надежда"
« Отговор #1 -: Март 28, 2013, 16:11:00 pm »
Д-р Еленчев  osi_9! Препоръчвам ти го като хирург-гинеколог-онколог! А защо коремна  :?, вероятно има защо, но доктора ще прецени как ще е най-подходящо в твоя случай. Зависи от много неща: големината на миомите, от какъв тип са и къде са разположени най-вече!
Аз им се доверих на 100 % и не съжалявам!
Писах ти повече в БГ-мама
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #2 -: Март 28, 2013, 22:54:08 pm »
Надежда, моля те, сподели и тук, ще бъдеш полезна на много момичета! Не всички четат в БГ-Мама.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #3 -: Април 08, 2013, 14:47:20 pm »
Че те ако не четат в БГ-МАМА, къде четат?
*
« Отговор #4 -: Април 08, 2013, 15:06:46 pm »
Тук например. rscossworth, да не подценяваме zachatie.org, моля.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Април 08, 2013, 15:28:49 pm »

ако имаш репродуктивни проблеми, къде другаде да четеш, ако не в Зачатие?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

daL

• *
  • 16
  • Вяра, Надежда, Любов!
« Отговор #6 -: Август 20, 2013, 00:35:59 am »
Момичета, знаете ли, на кой етап от цикъла най-добре да се направи операция на миомен възел? Ако някой е преживял такава коремна операция, за какъв период се възстановихте и кога най-рано можа да се пробва за ин витро?

Благодаря ви!
*
« Отговор #7 -: Август 20, 2013, 23:25:56 pm »
daL, лапароскопиите и хистероскопиите се назначават в първите чисти дни от цикъла до 12 ден, разбира се има изключения. Предполагам, че и коремните операции за отстраняване на миома се назначават в същите дни, но не го твърдя със сигурност.

Моята миома я отстраниха по време на секциото. Възстанових се бързо, не съм се залежавала, то и нямах избор де  :)
Относно въпросът колко време след коремна операция може да се пристъпи към ин витро процедура, отговор може да ти даде лекарят, който ще извърши операцията. Предполагам, че ще трябва да изчакаш няколко месеца или година.
*
« Отговор #8 -: Август 24, 2013, 15:40:52 pm »
Повечето лекари предпочитат миомектомиите да се правят в първите чисти дни след цикъл.
Аз имам и коремна и лапароскопска - винаги така са ми казвали.
Слушайте си лекарите.
Моята първа операция за отстраняване на миома беше коремна. Не е много приятно - вярно е.
За това когато се наложи втора операция - аз полудях да е лапароскопска, макар че д-р Персенска ми препоръча коремна отново.
Да - намерих специалисти - направиха лапароскопската операция, възстанових се страшно бързо и си мислех, че всичко е перфектно. Казаха - след 6 месеца може да забременяваш...
Е - не беше перфектно- както се оказа по-късно.
След най-голямата трагедия в живота ми (в следствие на незашита матка при лапароскопия) и след изчитане на хиляди медицински трудове на не знам колко си езика за миомектомия и руптура на матката, разбрах, че при коремната миомектомия матката се зашива по-добре и се възстановява по-добре. Да, физически по-неприятно е, но ако планираш бременност и миомата е голяма, е по-добре..... Това е лично мое мнение - не ангажирам никой с него....
Просто споделям, защото виждам колко миомектомии вече се правят.......
Внимавайте, много внимавайте!! Не всеки лекар, извършващ миомектомия милси за вашето репродуктивно здраве!!!!
Важно е да питате ще ви зашият ли матката, ако ще правите лапароскопска миомектомия!!!!
Това го пиша и плача! На мен никой не ми обясни защо е така!!! За съжаление не съм лекар и допуснах ужасна грешка!!!!

„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

Crystal

« Отговор #9 -: Септември 06, 2013, 09:09:15 am »
daL, на мен ми е правена коремна операция за отстраняване на миома от д-р Стаменов. Операцията беше коремна, зашото миомата беше много голяма, освен това беше от външната страна на матката. Два месеца след операцията правих инвитро, но предполагам, че това зависи от всеки конкретен случай. Матката ми не е шита. Аз съм предразположена към миоми и непрекъснато растат нови, но не толкова големи - при първото секцио ми махнаха още една. Но не са ставали толкова големи, че да пречат на бременностите ми, а и все пак са от външната страна, което на мен ми се струва по-добрия вариант. Иначе операцията не е страшна, за по-малко от месец се възстановяваш. Успех!
« Отговор #10 -: Март 07, 2014, 08:47:32 am »
 :Dдравейте моми4ета,
оперираха ме по повод миоми на матката ,следствие от стимулациите за забременяване.Бях в б-ца ,,Надежда,, оперираха ме Д-р Стаменов и Д-р Еленчев-отворена опер.Въпросът ми към другите момичета е след колко време се възсановява мес. цикъл и след колко време е позволена някаква рехабилитация-плуване или друг спорт.Операцията ми беше на 24.02.14

с благодарност и поздрав
« Отговор #11 -: Май 17, 2015, 10:17:59 am »
Здравейте.Споделям,че преди около месец пертърпях коремна операция за отстраняване на миомни възли.Бяха съхранени матката и яйчниците,тъй като ми предстои инвитро процедура.Операцията беше извършена от д-р Еленчев в болница"Надежда".Въпреки малкото отзиви и мнения относно този тип операция извършващи се в тази нова болница бих искала да ви я препоръчам както и да се доверите на д-р Еленчев.След доста страх и притеснения в крайна сметка всичко мина и съм безкрайно благодарна на целия екип и на д-р Еленчев за сполучливата опрерация.
« Отговор #12 -: Май 22, 2015, 02:15:48 am »
Здр.момичета не съм сигурна дали тук е мястоти да попитам, ако не се извинявам предварително.Днес след мн.силни болки отидох на ехограф и изненада- неприятна, киста с размери 7,2 доктора от провинцията доста ме стресна веднага предложи операция?Аз говорих с лекуващият др.от Щерев каза да изчакам и да взимам противозачатачни.Мн.съм притеснена защото ми предстои инвитро и наред с др.проблеми и това дойде :(  Кистата е нова защото преди 23 дни на контролен в Щерев я нямаше.Ако се спука казаха мн.лошо спешна операция. в провинцията.Аз тук им нямам никакво доверие и се моля да не се случи.Какъв е шанса да се изчисти с цикъла и защо са противозачатъчните не разбрах. :(