Блу, споко за пушенето. Аз поне не съм попадала на заведение, което има градина и лятно време да се пуши вътре. Що да рискуват глоби в случая, като може законно пушачите да си пушат навън? Да, в студеното се нарушава забраната, обаче не навсякъде, определено не и в заведения с насоченост към деца. В повечето случаи, разрешават да запалиш на закрито в заведения тип бар и то след 21-22 часа и пак казвам само зимно време. Аз деца не съм виждала по това време и то в такива заведения баш. Та което и да си харесаш, да ти е на удобно място - не мисля, че има подобен риск.
Е, ако съоръженията за деца са на открито и е проблем, че на масите в съседство някой пуши...вече не знам къде да търсиш заведение, в което и на открито да е забранено пушенето. Аз поне не съм посещавала такова досега. То по закон е забранено и в близост до обществените детски площадки да се пуши, ама пушат си хората наред, та хвърлят фасове по земята (и не само фасове), а някои родители и с цигарата в ръка се чекнат и по съоръженията, да си подпират по-малките деца.
Реално, у нас поне - забраната се спазва повече по заведенията, а не извън тях де.