И аз залагам на НЕ като
f_30 Тези притеснения ги имах като бях 14-15-16 годишна
Боже, само като си помисля колко наивна и непросветена бях, преди да разбера, че забременяването не е толкова лесно ...
rosica555 първо трябва да дадеш малко повече инфо - каква ти е обикновено продължителността на цикъла, както и в кой ден от цикъла се е случил въпросния "контакт". Защото от целия месец "опасното" време за забременяване е едва 24 часа - толкова живее отделената яйцеклетка. Истински малшанс ще е ако сте улучили точно този момент.
Второ - сперматозоидите обикновено се движат в капка, извън подходящата за тях среда - семенната течност, доколкото знам много малко живеят. Нека някой друг да ме поправи ако греша, но не мисля, че ако има останали единични бройки по ръцете му, те ще могат да проникнат и да стигнат до яйцеклетката, ако предположим, че точно в този момент тя е била отделена.
Пиша ти ги тези неща защото още помня, че като тинейджър възприемах тези притеснения много сериозно и предполагам за теб тези въпроси са от жизненоважно значение в момента.
Не се притеснявай, шансовете за такова "чудо" са много малки. Но за да си наистина спокойна, най-добре изчакай закъснение в цикъла ти и си направи един тест за бременност - продават се в аптеките напълно свободно. Ако въпреки всичко се притесняваш, отиди в някоя лаборатория както те е посъветвала
f_30 и искай да ти пуснат Бета ЧХГ - той-показва най-точно има ли бременност или не, само че е кръвен така че се приготви психически