marsi, не знам дали да пиша, защото не знам доколко включването ми е удачно. За жалост, аз имам много лош опит с ендокринолози, именно за диагностициране и лечение на диабет. Бях на около 20 години, когато ми лепнаха диагнозата на база някакви изследвания (вече не помня какви) и разни диети, които трябваше да следвам около година, но които явно се оказаха безполезни.
Та, накратко...
Диагностицираха ме с Диабет тип 2: Неинсулинозависим захарен диабет. Започнах лечение със Сиофор 1000, от който след известно време, започнах да чувствам дискомфорт. Нов лекар, нов преглед, изследвания (та чак в Германия пращаха за резултат...). Нищо. Диагнозата остана, смениха ми лекарствата (Авандамет или нещо такова). Е, да, ама на мен пак ми е зле. Ендокринологът казва, нищо ти няма, изследванията не показват нищо тревожно, така...В един момент пак се наложи да сменя Авандамета, защото го спряха от производство. Изписаха ми Метфодиаб 850 (стига да не бъркам, още се мотаят разни блистери из вкъщи). Тогава вече ми разказаха играта. За по-малко от месец свалих 8-9кг (станах 40!). Започнах да пропускам хапчета, защото усещах, че проблемът е от тях. Започна често да ми е лошо, изпадах няколко пъти в хипогликемия, спешното в Пирогов... Абе, спомени, които не искам да помня. Бях при още двама ендокринолози и всички вдигаха рамене, за тях проблем нямаше. Всичко това се развива в рамките на 6 години. Накрая ме свързаха с Начев. Той още като ми погледна всички стари резултати и отсече: Диабет няма! Прие ме в отделението по ендокринология, за да ми направят подробни изследвания и ме изписаха БЕЗ диагноза диабет. Друг е въпросът, че там откриха високото ТСХ и започнахме лечение. Преди това 2 пъти ме караха да пускам ТСХ и всеки казваше, че там проблем няма и всичко е наред.
Няма да казвам, че до ден днешен съм си при Начев, но вече за щитовидната, а не за Диабет. Та, не знам доколко той би ви бил полезен в случая, защото вярно, че той ми разреши проблема с "диабета-фантом", но пък все ми се струва, че повече се занимава със щитовидна жлеза.
За протокола, ходила съм при следните "доктори" (тези, които помня): Тодор Стойков (не знам къде работи сега, въртеше се в Хасково и София), Красимир Визев (и той някъде изчезна, по-рано беше в Ендокринологията, стара сграда), Веселин Демирчев и Владимир Попов (тези някъде във ВМА бяха, мисля).
Надявам се да откриете правилния доктор и правилното лечение. Като човек, изпатил си от това, не пожелавам на никого този кошмар.
Много успех и късмет на твоя близък!