Перличка, то това не е измислено от мен или от ембриолога,с който говорих.За съжеление не мога да дам линк или нещо подобно, но по принцип се покачва вероятността. Това, което съм чела е , че за жени под 35 год е нормално да се връщат 2 ембриона, но за жени над 35 могат да стигат до 4-5.В Германия сигурно тези неща са по-уредени законово , защото все пак здравеопазването там подкрепя финансово опитите.
А Зайче наистина може да не съм съвсем точна, относно Стаменов, но го написах по спомени. Спомням си Пупсик - 6 върнати, едноплодна бременност, мисля , че и на Риба бяха толкова ембриончетата. Факт, е че в моята клиника не съм чувала за повече над 4 върнати и то с много кандърми. Моя приятелка забременя от 3-то инвитро с 4 върнати, едно е бебенцето. Но това беше първият и опит с повече ембриони.Бройката е важна, наистина има рискове, но както и самите лекари ни казват , ако станат повече от 2 другите се махат./ гадно е , ама.../В последните години е доказано , че ембрионите си взаимодействат, даже знам , че и някакви формули има по въпроса.
Но така или иначе при всеки е различно положението, най-добре е всеки да си говори с ембриолога и с рисковете и положителните неща да да действа...пък накъдето наклонят везните...
Перла, видях , че скоро си започнала отнова, стискам ти много палци и ти пожелавам най-хубавото да се случи!