0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
ще бъда благодарна на всички, които ще могат да ми помогнат с някакъв съвет. Аз вече не си спомням в колко форума побликувах моята молба за помощ :).
На 25 години съм от Русе. Бременна съм в 9-та седмица и преди дни ми откриха 2 хемангиома на черния дроб с размери 91/67 мм и 18/15 мм. Проблема е, 4е и двата се намират в левия лоб, а единият е с големи размери.
Моя гинеколог се притеснява, 4е бебето, като порастне ще притиска този голям хемангиом и може да доведе до неприятни ситуации. Тя ми назначи изследвания на черния дроб, с които да ме изпрати в София в паталогична бременност. Проблема е,че незная към кой специалист да се насоча.
Ако някой от вас е имал подобен проблем - нека ми пише, моля.
С най-топли чувства, Тина.
Re: Хемангиом на черния дроб и бременост
« Отговор #1 -: Юли 04, 2006, 13:47:09 pm »
Ако въпросът ти е за специалист по пренатална диагностика, знам, че много бременни ходят в Майчин Дом при д-р Виолета Димитрова и са доволни от нея.
Желая ти успех в износването и раждането на здраво бебче.
*
« Отговор #2 -: Юли 05, 2006, 00:44:15 am »
здравей. аз също съм от русе. и аз лежах в патологията на МД на 5 ет при д-р Дяволов. приеха ме 1 месец преди раждането и плануваха секциото. Лично аз съм доволна от него.А по време на бременноста съм ходила на фетална при д-р Мазнейкова. ако имаш въпроси питай, ако мога да помогна с инфо и телефони.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #3 -: Юли 05, 2006, 14:08:46 pm »
Ако въпросът ти е за специалист по пренатална диагностика, знам, че много бременни ходят в Майчин Дом при д-р Виолета Димитрова и са доволни от нея.
Честно да си кажа, изобщо незнам за какъв специалист става дума, но много ти благодаря за съвета и хубавите пожелания :).
« Отговор #4 -: Юли 05, 2006, 15:51:21 pm »
Честно да си кажа, изобщо незнам за какъв специалист става дума, но много ти благодаря за съвета и хубавите пожелания :).
:D
Имах предвид лекар, който следи развитието на плода.

« Последна редакция: Юли 05, 2006, 16:03:27 pm от alia_alia »
« Отговор #5 -: Юли 05, 2006, 22:48:57 pm »
Цитат
Имах предвид лекар, който следи развитието на плода.

E, явно трябва да е един, който следи развитието на плода и друг, който следи евентуалното нарастване на хемангиома.
« Последна редакция: Юли 05, 2006, 22:50:44 pm от tina_cute »
« Отговор #6 -: Юли 15, 2006, 19:41:35 pm »
Момичета, засега няма да влизам в болница :balk_62:, но всеки месец ще трябва да ходя на контролни прегледи при гастроентеролог. Ще следят хемангиома как реагира на бременността, дали расте или не. По принцип, ако се пазя, нямало никакъв проблем, т.е. да не вдигам тежко и да внимавам да не притискам силно мястото.
Гастроентероложката спомена, че в практиката си е имала само един случай на спукан хемангиом и то защото човекът е упражнявал тежък физически труд.
Така че, ще се наблюдаваме  :D! Хайде, до скоро!