jam,
абсолютно си права:)
Не исках да разводнявам темата на feodora, та затова.
Но ето сега пиша всичко:
Аз не съм правила инсеминации при д-р Александров, нито в АГ-то.
Знам, че цените им горе-долу там са около 200-250-300 лв. Това включва обработката и самата инсеминация. Мисля, че задължително изписват Клостилбегит, без значение дали имаш или не спонтанна овулация. Цената му е около 9 лв. за опаковка. Една опаковка стига за месеца, а може дори и да ти остане половината. Вътре са 10 хапчета. Мен първия месец ме стимулираха само с пет хапчета. Ако решат обаче може да ти предпишат и по-силни лекарства като Пурегон или Меногон например. Ампулата е около 55 лв. Необходими са около 4-5 ампули. През 1-2 или 3 дни се ходи да те гледат на УЗИ за да ти следят дали нарастват фоликулите. Сложи ги горе-долу по 20 лв. на преглед. Първото гледане е някъде около 10-11 ден, ама не съм сигурна. Лекаря трябва да реши. Когато видят че фоликулите вече са достатъчно големи се бие Прегнил около 10 000 единици. Той е около 20 лв. След 24 или 36 часа е инсеминацията. Мъжа ти дава материал в деня на самата процедура.Mисля, че обработката отнема около 1-2 часа(но затова не съм съвсем сигурна). След това те слагат да легнеш на магарето. Вкарват ти спекулума и го завинтват нещо за да седи и да не се мърда. Абсолютно безболезнено е. И с една тънка и много дълга спринцовка с пластмасов накрайник ти вкарват материала. И си лежиш така около 20-30 мин. След това ти изкарват спекулума, ставаш и си заминаваш. Все едно най-обикновен гинекологичен преглед с тази разлика, че лежиш малко повече. Аз даже повечето пъти нищо не усещах, нито болка, нито боцване. Само единия път ме заболя леко като вкарваха материала. Но е съвсем търпимо. След това от 16 ден пиеш Дуфастон – 1 опаковка, който е около 15лв. или Утрогестан. Това преценява лекаря.
Дано да съм била полезна:)