0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Уплашена съм! Срастнал яйчник?
« -: Октомври 20, 2006, 15:01:25 pm »
Момичета, току що се регистрирах. Много съм уплашена! Тия дни бях на лекар (по съвсем различни причини) и понеже имам някви симтоми решиха гинеколога на клиниката да ми види органите в малкия таз. Толкова се шашнах че забравих как се казва изследването, но общо взето ти пъхат нещо като вибратор с презерватив и гледат вътре кое как е. Имам страстнал яйчник, т.е. там е протекла няква инфекция. Препоръчаха ми да направя изследване за хламидия! До сега четох тук и в други сайтове и още повече се стресирах!...
Ами къде да направя изследването?  Колко ще струва? Тук прочетох, че са 3 вида ...
С това изследване, което са ми направили сигурно ли е, че нямам запушени тръби или трябва друго?

После наистина ли се лекува толкова трудно? От прочетенето до тук имам чувството, че почти всеки се лекува с години...
Зле ми е направо !
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Уплашена съм! Срастнал яйчник?
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2006, 15:29:19 pm »
Успокой топката, на колко години си, в коя клиника си се изследвала, от кой град си?!
Пусни я тая хламидия, така или иначе е важно да знаеш имаш ли или не, пък иди и в друга клиника.
Само не се шашкай!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2006, 15:29:47 pm »
Taka.
Първо - прегледа е с вагинален ехограф - това, което ти прилича на вибратор.
Второ - Установяването на проходимостта на тръбите нямам как да стане с него - трябва да се направи цветна снимка или хидротубация.
Трето - Изследванията се правят в лаборатория или клиника по стерлитет. За хламидията или директен или кръвен. Микробиологията трябва да е с антибиограма, така че ако има лечение да е адекватно и да знае какво се лекува и с какви лекарства.
От къде си? За да могат момичетата да ти препоръчат лекар.
Ето два адреса за последователността на изследванията при мъжа и жената:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=36
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2006, 15:50:43 pm »
Благодаря и на двете ви за отговорите и дадената информация! Наистина ви благодаря!
Вагиналния ехограф ми го правиха ето тук http://bgmaps.com/map.asp?sid=ccbbd3192178f19bbf7fa20f63463d76&city=sofia&str=%D5%D0%C8%D1%D2%CE+%C1%CE%D2%C5%C2&num=1&grid=m8k&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9&Map26_28.x=181&Map26_28.y=119

Иначе съм от София. На 20 години.  Не разбирам какво представлява тази Микробиология? Това изследване на клетките на тъканите ли?
Освен това все още живея с нашите и ме е страх да кажа на майка ми, от друга страна няма от кого да взема пари за изследвания и лекарства. Май са скъпи...
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2006, 16:04:34 pm »
Иначе съм от София. На 20 години.  Не разбирам какво представлява тази Микробиология? Това изследване на клетките на тъканите ли?
Освен това все още живея с нашите и ме е страх да кажа на майка ми, от друга страна няма от кого да взема пари за изследвания и лекарства. Май са скъпи...
Гледай сега - няма значение на колко си и с кой живееш - по добре е да се оправят нещата. Ти нямаш вина за това което е станало, но е по добре да се оправя на време за да нямаш проблеми после :)
Взима се секрет от влагалището и се изследва-не боли и не е скъпо.

Цитат
2. Микробиологично изследване - хламидии, други инфекции

Освен обикновения гинекологичен преглед е необходимо да се направи и микробиологично изследване, за да се установи, дали няма някакво възпаление, венерическо заболяване или гъбична инфекция. Най-често гинеколозите назначават изследване за хламидия.
Хламидия: Едно от най-разпространените заболявания, предавани по полов път. Причинена е от микроорганизъм Chlamydia trachmatis. Много често е без симптоми. Може да доведе до по-тежка инфекция - да се увредят репродуктивните Ви органи. И мъжете, и жените могат да станат стерилни. Лекуват се задължително и двамата партньори независимо от резултата.
Изследва се по два начина:
С откриване на антигени. Взима се намазка от шийката на матката при жените (като намазка на Пап) или от уретрата при мъжете. Тя се изпраща за специални лабораторни тестове.
С откриване на антитела. Прави се изследване чрез взимане на кръв.

Сега се сещам да те питам имам ли някакви операции - срастванията се получават и от там, не само от прекарани инфекции.Ето ти два линка за хламидията-зада разбереш че не е шега работа и нямам място за страх и т.н. Сподели проблема с майка си и действайте. Ако не кажеш на нея - на кой :)
http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=77
http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=57
http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=238
« Последна редакция: Октомври 20, 2006, 16:17:20 pm от BLACK_ROSE »
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2006, 16:32:28 pm »
Нямам операции, но днес прочетох доста инфо и течение имам. Както и гъбички дето все ги лекувам и пак се появяват. Това ми говори само за едно - колкото се може по-бързо изследвания!
Сега въпросът е къде и какви точно?

А тоя моя ще го убия! По принцип имам страх от венерически болести и той е единствения човек с когото съм правила секс без презерватив (заедно сме вече 2 години)  :(
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2006, 18:08:54 pm »
Възможно е да се е получил "пинг-понг" ефект - ти лекуваш нещо и партньора ти го предава обратно, защото той самият не се е лекувал.

Важно - Направи си изследването за хламидия, микробиология + антибиограма, за да знаеш с какъв точно антибиотик да се лекуваш. Не стреляй в тъмното с лечение без да знаеш какво лекуваш и на какво то ще реагира.

И не бързай да убиваш човека. В микрофлората има някои видове бактерии, които си живеят в малки количества, но при отслабена имунна система или намалено количество от лактобацилите могат да се размножат и да доведат до течения и проблеми.
« Отговор #7 -: Октомври 20, 2006, 18:19:14 pm »
Дано Рони!
А можеш ли да ме ориентираш горе-долу разбира се ...тези изследвания колко ще струват + прегледа? иии лекарствата също ... да знам какво да очаквам. Мерси
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2006, 18:43:07 pm »
Много зависи какви точно изследвания ще си пуснеш. Мога да ти дам ориентировъчни цени и то само за Варна.

За хламидията вариантите са:

PCR - 20 лв.
Кръвни тестове (пълни) - 36 лв.
Кръвни тестове поотделно (IgA, IgM, IgG) - между 17 лв и 20 лв.
(Наистина варират много)

Микробиология съм правила само на едно място, понеже другъде няма лекар да ми вземе материал - 18 лв.

Антибиотиците са много различни. Какъв антибиотик и за колко време ... 20 лв - 80 лв. Отделно ако се наложи против гъбички Flagyl или нещо друго, те са по-евтини. Възможно е да ти предпишат глобули (поставят се локално), но на тях не им знам цените. Някой да ме поправи с по-актуални цени.

Ако не ти е проблем с парите - всяка жена трябва поне веднъж годишно да си пуска цитонамазка. Това е профилактичното изследване за рак на шийката на матката.

П.П. Не се плаши от тия приказки за срастванията. С ехограф не могат да се видят сраствания и запушени тръби.
« Отговор #9 -: Октомври 20, 2006, 19:43:28 pm »
Е да, но наистина съм изпитвала болка в дясно. При по-дълбоко проникване по време на секс предимно (преди не се е случвало така със същия партньор). Това беше преди около месец и нещо.

Мерси много за ориентировъчните цени и вниманието!

Що се отнася до гаджето, още от понеделник тръгва с мен по доктори. Да се наплаши малко... ей така профилактично  :D
*

stelliana

« Отговор #10 -: Октомври 23, 2006, 13:24:40 pm »
Рони, понеже разбрах, че си от Варна, би ли ми казала къде си си правила микробиология?
« Отговор #11 -: Октомври 23, 2006, 14:32:03 pm »
Лаборатория "Надежда". За другите изследвания обаче ги избягвам, лично предубеждение. Това не е единственото място, където може да си направиш микробиология. Ти преценяш къде ти е удобно и на кой имаш доверие за изследването.
*

stelliana

« Отговор #12 -: Октомври 24, 2006, 09:39:51 am »
Би ли ми казала адрес на тази лаборатория?
*
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2006, 10:13:24 am »
Здравей Стелиана,
аз съм правила микробиология в лаболатория Статус във Варна, намира се на ул. Бдин 9, от няколко лекари чувам, че са им верни резултатите. Взех си от аптеката контейнерче за влагалищен секрет и отидох при една гинеколожка, тя ми взе секрет и го занесох в лаболаторията. Междудругото там съм правила много иследвания и съм доволна.
Дано да съм ти била полезна :)
« Отговор #14 -: Октомври 24, 2006, 10:14:59 am »
Би ли ми казала адрес на тази лаборатория?
http://www.nadejda-bg.com/za_kontakt.html
« Отговор #15 -: Ноември 01, 2006, 12:52:18 pm »
Мария, каквото и да правиш оттук нататък, по-добре веднага кажи на майка си. Не си малка, постъпи като разумен човек. Майка ти все пак сигурно знае доста повече неща по тези въпроси и е най-добре да е до теб. Нямаш вина за нищо и ще видиш, че тя ще подходи с разбиране и ще ти помогне много. Успех!