0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте момичета,пиша ви за проблем,който този път касае моята най-добра приятелка. Тя е с редовен МЦ  на 28 дена. Закъснява и с 3 дена и е силно притеснена. Просто сега не и е времето за дете.Пие Дуфастон от 3 месеца по лекарско предписание от 16 до 26 ден,но до сега закъснение не е имала.Правила е секс само на 9ти ден,тъй като мъжа и замина в командировка за няколко месеца.Възможно ли е това закъснение да се дължи на Дуфастона.Прави си вече 2 теста,но и двата са отрицателни.Моля ви отговорете за да я успокоя.Благодаря ви предварително.До сега каквото сте ми казали е излязло така.Успех на всички и се надявам скоро да се похвалите с добра новина.Поздрави
« Последна редакция: Юли 27, 2006, 10:04:00 am от Lali »
Re: възможно ли е?
« Отговор #1 -: Юли 27, 2006, 09:50:47 am »
Поради каква причина по лекарско предписание пие дуфастона от 16-26 ден. Просто ми стана интересно, защото незнам за такава схема. Според мен лично закъснението е малко веротно да е свързано с бременност-може да е заради стрес, времето или нещо друго. Още повече, че казваш че е имало полов контакт само на 9-ти ден. Не че е невъзможно....В случай че закъснее още  - по-добре да отиде на лекар, защото понякога тестовете не отчитат правилно.
Успех.
*
Re: възможно ли е?
« Отговор #2 -: Юли 27, 2006, 12:24:14 pm »
Поради каква причина по лекарско предписание пие дуфастона от 16-26 ден. Просто ми стана интересно, защото незнам за такава схема.

Цитат
Ако се докажат ниски нива на прогестерон, често пъти има изкушение да се “лекува симптомът”, като на пациента се дават прогестеронови добавки по време на лутеалната фаза. В случай на неадекватно функциониране на жълтото тяло, допълнителният прием на прогестерон може наистина да бъде подходящо решение.

Дефект на лутеалната фаза
Re: възможно ли е? /закъснение и дуфастон/
« Отговор #3 -: Юли 27, 2006, 13:20:17 pm »
Възможно е, след като пих това лекарство и на мен ми закъсня с 4-5 дена, през които имах само кафеникаво теьение. По принцип циклите ми са по 26-28 ден, а въпросния продължи 31.
« Отговор #4 -: Юли 27, 2006, 13:21:44 pm »
Възможно е. При мен като го пих за първи път ми закъсня с цели 9 дена.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Юли 27, 2006, 20:33:56 pm »
здравейте момичета,пиша ви за проблем,който този път касае моята най-добра приятелка. Тя е с редовен МЦ  на 28 дена. Закъснява и с 3 дена и е силно притеснена. Просто сега не и е времето за дете.Пие Дуфастон от 3 месеца по лекарско предписание от 16 до 26 ден,но до сега закъснение не е имала.Правила е секс само на 9ти ден,тъй като мъжа и замина в командировка за няколко месеца.Възможно ли е това закъснение да се дължи на Дуфастона.Прави си вече 2 теста,но и двата са отрицателни.Моля ви отговорете за да я успокоя.Благодаря ви предварително.До сега каквото сте ми казали е излязло така.Успех на всички и се надявам скоро да се похвалите с добра новина.Поздрави
Закъснението с 3 дена по принцип не е много!!!!Може да е от лекарството.......може да е имала по късна овулация  и от там и по дълг цикъл.....може да е просто само на психическа уснова ......може да е бременност.......има много възможности!!!Така само гадаем!
Нека изчака още малко и ако не й дойде да посети лекар!
Ако пак много бърза да разбере дали има бременност може да си пусне един кървен тест.....в хубава лаб. излиза за около 2-3 часа. :D
« Отговор #6 -: Юли 27, 2006, 21:45:10 pm »
При мен в първите месеци на прием на Дуфастон цикълът ми се нормализира и стана като по часовник, но след третия определено започна да закъснява, за съжаление не за 9 месеца :(
Но ако все пак е нещо съвсем необичайно за нея най-добре е да посети лекаря си. Успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]