0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Посъветвайте ме!
« -: Юли 20, 2005, 09:31:54 am »
Момичета, дайте съвет какво да правя!
Мисля, че започвам да попадам в омагьосан кръг.
Четейки вашите коментари, виждам че доста от вас са с вече натрупан "стаж" при докторите. И аз вървя по този път! Само че немога да се задържа дълго при даден лекар.
Започнахме с бебеправенето преди 2 години.
За да не изпадам в отегчителни подробности ще обобща,че през този период  посетих 4 доктора, от изследванията дотук - цветна снимка, хормони,хламидия, се оказа че неможе да се говори за стерилитет. Всъщност имах висок пролактин но след прием на достинекс се нормализира.
Личната лекарка ме инструктира да не  обикалям различни лекари защото всеки има "Свое виждане", а да посещавам само един и да изпълняваме инструкциите му.
Така и направих, сега ми предстои фоликулометрия,на"човека" му предстои преглед при андролог, повторна спермограма.
Но четейки форумите виждам че доста от вас посещават специализираните "ин витро клиники" и в главата ми започва да се прокрадва мисълта дали не сме пак на грешен път!......
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Посъветвайте ме!
« Отговор #1 -: Юли 20, 2005, 11:12:21 am »
В инвитро клиниките са най-добрите специалисти по стерилитет и биолози. А истински спермограми се правят само там и никъде другаде. Нашите проблеми със зачеването не могат да се решът от обикновен гинеколог, просто защото той не е достатъчно квалифициран. Иначе твоята лекарка е права, че не хубаво често да сменяш доктора. Но пък от друга страна трябва и да си доволна от неговият начин на лечение. Решението си е само твое. Трябва да имаш доверие на доктора си, за да има ефект. Иначе не става. Аз лично съм сменила поне 5 доктора и сега от 1 година съм пуснала котва в такава инвитро клиника.
Късмет и умната!  

*
Посъветвайте ме!
« Отговор #2 -: Юли 20, 2005, 12:24:54 pm »
Да, логично е в инвитро клиниките нещата да стават по - организирано, но ще изчакам прегледа при андролог и повторната спермограма, ако нещата стигнаг до единствен вариант - изкуствено оплождане наистина ще се насочиме натам.
Нали все се надяваме нещата да си станат сами, но уви..........
Кои криники в София са за препоръчване?
Защото единият от лекарите при които ходихбеше от една такава клиника и определено нещо не ми хареса в поведението му...
Re: Посъветвайте ме!
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2006, 09:11:38 am »
Моля ви споделете към кои инвитро клиник сте се насочили.Благодаря
*
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2006, 10:25:19 am »
Привет, Габи!

Цитат
цветна снимка, хормони,хламидия, се оказа че неможе да се говори за стерилитет.
С това не съм съгласна. Може и още как. За стерилитет се говори, ако до година и половина не забременееш. А иначе: микоплазмоза, уреоплазма, антитела, посткоитален тест, изследване на цервикалната слуз.... Изобщо запаси се с търпение...

Моят съвет е да отидеш с клиника по стерилитет и там да намериш подходящ лекар за теб.

Мари
« Последна редакция: Ноември 13, 2006, 13:06:49 pm от Marie »
Alexandra
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2006, 11:16:36 am »
Marie миличка, темата на Габи е от 2005г.  :D  :kiss:
Моля ви споделете към кои инвитро клиник сте се насочили.Благодаря
Ради, погледни в подфорума с Адреси на клиники и лекари.  :D

Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2006, 13:06:02 pm »
Дърта и кьорава Мари!  :oops:
Alexandra
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #7 -: Ноември 13, 2006, 22:12:50 pm »
 :lol:Тука май стана весело! :lol:
*
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2006, 09:39:22 am »
Габи, тъй като поиска съвет ... Успокой се и бебето ще дойде! правили сте си изследвания и двамата, няма открити причини за стерилитет, най - вероятно всичко е наред. ти говориш за 2 години, в които обикаляш по лекари и се тормозиш защо бебето не става. 2 години,в които поставяте на изпитание всичко между вас. е как да стане бебо? сигурно и двамата вече сте крайно изнервени, отчаяни на моменти, а това наистина влияе на ставането на чудото. просто се успокой, нека мине малко време, в което да спреш да мислиш за бебета и просто да бъдеш с твоя човек. сигурна съм че ще стане. последните 2 месеца с моето момче изпитахме доста негативни емоции. забременях, проблеми, мисед. не спирам да се ровя из нета за повече информация защо, как... и въпреки че всеки ден се опитвахме да си показваме любовта, в един прекрасен миг и двамата усетихме, че чашата започна да прелива. започнах да се вманиячавам. той "заплаши" да ми спре нета  :D и да инструктира колегите на работа да ми следят къде ходя из сайтовете. обиколих половината лекари във Варна, другата половина я почвам от края на тази седмица. и снощи взехме решение - започваме отначало! снощи беше първата ни среща  :oops:, в която всеки се старае да омае другия, а не да го натоварва с грижи. ами полезно е, събудих се тази сутрин по- спокойна и усмихната. всичко това ти го спеделям, провокирана от думите ти 
Цитат
Но четейки форумите виждам че доста от вас посещават специализираните "ин витро клиники" и в главата ми започва да се прокрадва мисълта дали не сме пак на грешен път!......
понякога четенето из форумите е полезно, понякога вреди. прецени сама доколко има реален проблем, заради който да се притесняваш и да търсиш специалист, или притеснението защо не идва бебето е толкова голямо, че пречи на бебо да дойде... следи си овулацията, зарадвай "човека" с романтична вечеря и ни изненадай следващия месец със  :bfp:
късмет и дано намериш правилния път  :grouphug2:
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2006, 10:22:08 am »
Дърта и кьорава Мари!  :oops:
Marie, миличка недей така - сега ти е простено :lol: :lol:.

Viketo, Габи сигурно ще се зарадва на съветите ти, макар и дадени година и половина, след като е пуснала темата :D 8).
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2006, 10:40:33 am »
олелеееее  :oops: :oops: :oops:
това новите връзки те карат да си загубиш ума...
Габи, миличка, ако все още посещаваш форума, дано вече да има налице  :babyflips:
сега разбирам репликата на Мари - дърта и кьорава  :oops:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #11 -: Ноември 14, 2006, 18:07:01 pm »
 :lol:Хи,хи ,Вики!И ти налапа въдичката!Абе,сладуранки сте,бе! :lol: