0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
днес като ровичках по сайта се зачетох в обявената на началната страница съвместна инициатива на "Аналитика" и "Зачатие" за психологическо консултиране и подпомагане на двойки със стерилитет. И нали всичко дето е "пси-" нещо си, ми е ( било) мания, се замислих какво всъщност представлява тази инициатива. Доколкото разбирам , това не е изследователски проект, а си е чиста проба консултации и терапия т.е. нещо от типа: :balk_199:, освен това: :balk_173:
 и вероятно също: :balk_172:

За които вярвам се заплаща. Наистина не ми стана много ясно каква е точно инициатива, пък хем и съвместна със "Зачатие"... Някой има ли повече инфо?
The impossible is often the untried [/i]
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Алфи, правилно си го схванала. Това е идея, която възникна преди срещата в Плевен, но нямахме време и сили да я осъществим докрая и затова я отложихме за есента. Идеята в суров вид е да направим карти, с които притежателят им ще има право на:

1. Спермограма - една или повече
2. Оценка на рисковите фактори за стерилитет
3. Оценка на периода на отлагане на диагнозата (ако има такъв)
4. Преглед и консултация с уролог
5. Консултация с психолог и определяне на поведение (евент. терапия)
6. Оценка на степента на тревожност на двойката
7. Комплект женски и мъжки хормони
8. ... и тука предстои да се допълва, в зависимост от това, колко специалисти ще привлечем на наша страна и какви още дейности ще можем да включим.

Изследванията, прегледите и т.н. ще са безплатни в огромната си част и на преференциални цени в тази част, за която не успеем да осигурим безплатен достъп. Целта е да се подпомогнат хора, които имат и финансови, освен други проблеми, по пътя на диагностиката и лечението на стерилитета. Разбира се, членовете на Зачатие ще са с предимство.

Вероятно първо ще започнем с по-малка бройка, да видим как върви, ако идеята е удачна и на практика, ще я разширим.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Мели,

:youwoman:

Направо сте невероятни, колко усилия хвърляте да измисляте и осъществявате проекти в помощ на проблемните двойки!!!
  Поздравления и от мен за идеята!
  Много е хубаво 4е 4леновете на За4атие ще са приоритетни, но бихте ли могли да развиете комуникацията към двойките в провинцията, тези които 4есто нямат интернет и нямат възможност да станат 4ленове на За4атие, а обикновено имат най-голяма нужда от намесата на психолг поради изолацията, манталитета, липсата на средства.
  Но може би сте помислили ве4е за това (за сътрудни4еството с местните гинеколози или болници)...
  БРАВО И УСПЕХ !
*
Мелче,  какви карти имаш пред вид, много универсални ми се струват? Къде ще имат валидност тези карти? Кой ще ги издава?  Питам за обща ориентация на двойките, явно още не сме я избистрили съвсем идеята.

Вярвам,ако искаш да станеш член на сдружението, това че си от провинцията изобщо не е проблем. Има много момичета от провинцията, които са членове. Молбата я има на сайта, можеш да я попълниш и изпратиш. Членският внос се плаща и по банков път. Така че, дерзай! :D
The impossible is often the untried [/i]
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Не сме го избистрили още. Мислехме да са с формата на покана, с място за името и съответните дейности, които ще бъдат включени. Сдружението ще ги отпечата и плати, разбира се, също така и ние ще ги раздаваме, ама не знам още как. Ще имат валидност пред лекарите и специалистите, които сме привлекли.

За провинцията е така, наистина малко хора все още имат достъп до мрежата. Не знам как да стигнем до тях, това е истината. Иска се още много работа и усилия на повече хора. Това принципно е трудният начин. А лесният е да извоюваме такива промени в законодателството, в здравeопазната система и в организацията на здравната помощ, щото специалистът да стигне до малкото населено място, а не обратното.
« Последна редакция: Август 17, 2006, 20:50:42 pm от Мели »

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
 Алфи аз съм от провинцията, но не българската :lol:
Но имам близки в България, минаващи през ада, за да имат деца, те дори не са 4ували за За4атие, пък терапия, консултация с психолог и тн. за тях са екстри от друга планета.
 Мели, напълно съгласна съм, 4е както е в развитите здравни и осигурителни системи, не трябва да има в БГ само 2-3 центрове за борба със стерилитет. Та тук пове4ето генеколози (поне в по-големите градове) извършват интервенциите за които 4ета и които в България се праят само на 2-3 места. Но за да се постигнат целите които описваш трябват позиции и финансиране за За4атие, за да може сдружението успешно да лобира властите.
 Дано, дано септември е плодотворен  :D

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
 Поздравления и от мен за идеята!Страхотни сте!!!!! :balk_46: :balk_46: :balk_46: :balk_50:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com