0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

agalina

слепен цервикален канал
« -: Март 13, 2005, 17:50:57 pm »
Дали някой знае какво е слепен цервикален канал и какво е лечението?В смисъл,че май не пропускам опашатковците а имам цикал и ову.И друго-едната ми тръба е много нагъната,трябва ли да се пазя ногато овулира съответния яйчник?
слепен цервикален канал
« Отговор #1 -: Март 14, 2005, 11:03:30 am »
Как ще разбираш, кога, кой ячник ще произведе яйциклетка, която да овулира ?!?!?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

agalina

слепен цервикален канал
« Отговор #2 -: Март 14, 2005, 11:19:29 am »
Миналия месец правих стимулация с фоликулометрия.Тогава отговори на стимулацията ляв яйчник с по-добрата тръба.Ако се редуват яйчниците всеки месец,значи този месец може да е десния с нагъната тръба и е опасно,савсем се обърках а така не ми се иска да пропускам и това чакане ме сасипва.
слепен цервикален канал
« Отговор #3 -: Март 14, 2005, 11:28:28 am »
яйчниците НЕ се редуват!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

слепен цервикален канал
« Отговор #4 -: Март 14, 2005, 11:30:52 am »
Цитат на: wassilena
яйчниците НЕ се редуват!

Или, иначе казано, не при всяка жена се редуват.
слепен цервикален канал
« Отговор #5 -: Март 14, 2005, 11:53:01 am »
След като си с диагноза слепен цервикален канал, защо тогава ти правят стимулация, да не би тя да отлепра канала и как ще стигнат спрерматозоидите. Дай малко повече подробности.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

agalina

слепен цервикален канал
« Отговор #6 -: Март 14, 2005, 12:04:27 pm »
В такъв смисал,според вас да почвам ли и този месец стимулация за инсе,така ми се иска да го направя?Гинеколожката се чуди дали да пропуснем.Аз започнах отскоро сериозни опити,не знам нещата колкото вас,а сам на 39...Давайте акъл,мацки,моля ви.
*

agalina

слепен цервикален канал
« Отговор #7 -: Март 14, 2005, 12:09:31 pm »
Правих стимулация за инсе,но ову се падна неделя и нещо не можаха да се организират нещата.
слепен цервикален канал
« Отговор #8 -: Март 14, 2005, 12:22:47 pm »
Първо си смени лекаря, как така ще те стимулира и като се паднало овуто в неделя да не може да се организира. Ей това яко ме ядоса. За мен най-важното като си избирам лекар е да е винаги на разположение.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Anonymous

слепен цервикален канал
« Отговор #9 -: Март 14, 2005, 12:23:47 pm »
Не се отказвай за инсеминациите, но трябва да отидеш при сериозен специалист, той ако ти предпише точните медикаменти може да забременееш и по нормален начин. Успех!!! Има такив случаи!!!
*

agalina

слепен цервикален канал
« Отговор #10 -: Март 14, 2005, 12:50:24 pm »
Лекарката ми е близка приятелка,тя ще дойде и от края на света да ми помогне,но я издъниха колеги тогава.Кажете за този слепен канал нещо,ако знаете.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
слепен цервикален канал
« Отговор #11 -: Март 14, 2005, 22:45:42 pm »
Цитат на: agalina
Кажете за този слепен канал нещо,ако знаете.

Няма такова нещо като "слепен канал", нека не опростяваме нещата чак пък толкова, че да звучат абсурдно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
слепен цервикален канал
« Отговор #12 -: Март 15, 2005, 02:58:18 am »
Защо не се консултираш и с друг лекар? Понякога приятелството не е гаранция за успех, независимо от желанието. За кой град става въпрос? Успех.
*

agalina

слепен цервикален канал
« Отговор #13 -: Март 15, 2005, 13:22:17 pm »
София,Lali.За церв.канал-когато ми правиха контрастна снимка на тръбите,лекарите много се измъчиха-не можаха да вкарат контраста,търсиха половин час някакви миниатюрни инструменти за да разширят канала,казаха рядък случай.Обаче друго не казаха.Затова питах дали сте чували за такова нещо.Успех на всички!
*
слепен цервикален канал
« Отговор #14 -: Март 15, 2005, 17:10:41 pm »
София,Lali.За церв.канал-когато ми правиха контрастна снимка на тръбите,лекарите много се измъчиха-не можаха да вкарат контраста,търсиха половин час някакви миниатюрни инструменти за да разширят канала,казаха рядък случай.Обаче друго не казаха.Затова питах дали сте чували за такова нещо.Успех на всички!

Цервикалният канал не може да е слепен в буквалния смисъл на думата. Може би имат предвид, че е по-тесен от нормалното. Нали все пак през него е минал инструмента за вкарване на контраста за цветната снимка, а и менструалната кръв от там минава. А това, че е по-тесен не виждам причина опашатковците да не преминат през него.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
слепен цервикален канал
« Отговор #15 -: Март 15, 2005, 18:52:35 pm »

Здрасти Галя! Почти набор съм ти, и аз измъчих доста лекарите. Оказа се, че цервикалния ми канал е не само много тесен, но има и анатомична кривина в допълнение. И на мен ми казаха, че съм рядък случай 8O. Обясниха ми, че може да се направи делатация (или дИлатация?), с която се разширява канала. Но не е наложително в моя случай. Тръбите ми са запушени, правя инвитро...
*

agalina

слепен цервикален канал
« Отговор #16 -: Март 16, 2005, 15:54:43 pm »
Здравей,ще се поинтересувам какво е "делатация" на канала,благодаря за насоката.Стискам ти всички палци за инвитрото!Аз започвам пак стимулация  и ако имам ову от яйчника с ненагънатата тръба,ще правя инсеминация.
*

agalina

слепен цервикален канал
« Отговор #17 -: Март 22, 2005, 11:55:01 am »
Момичета,help!
 Днес ми е 9-ти ден от цикъла,пих Серофен и се готвехме за инсеминация.НО -  мъжкият фактор настинал,температура и антибиотици.Вече му попреминава.Знаете ли дали да правя инсеминация в този случай?
 Успех на всички.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
слепен цервикален канал
« Отговор #18 -: Март 22, 2005, 12:14:24 pm »
ще питате доктора, който ще прави инсеминацията за това!
ама какво значи това - "настинал" и хоп - антибиотици! имал ли е доказано нужда от антибиотици??
бъдете по-критични, когато ви изписват лекарства, особено като се готвите за инсеминация...
а не първо да ги изпиете и после да питате - ама няма ли да ми навреди....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!