0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ренгенова снимка на зъб
« -: Август 10, 2006, 19:35:38 pm »
Здравейте, на 08.08 си правих снимка на зъб в ВМА. На 09.08. със съпруга ми не се пазихме, на тази дата ми е ОВУ-то. Преди това на 06.08. имахме полов контакт. Цикъла ми е 28 дни, последно бе на 26.07. пада се от 06 до 09.08 би било възможно да забременея. Но много се притесних с тази ренгенова снимка. Сложиха ми оловна яка. Апарата е последен вик на техниката. Дали има някаква опасност да съм облъчена. СТРАХ МЕ Е! :(
Re: Ренгенова снимка на зъб
« Отговор #1 -: Август 10, 2006, 19:49:25 pm »
Няма опасност, спокойно  :D
« Отговор #2 -: Август 11, 2006, 10:04:16 am »
И аз се интересувах по въпроса по-сериозно, общо взето снимка на зъб не може въобще да се сравни със цветна снимка на тръби, примерно - облъчването е много пъти по-малко и е насочено на друго място. Така че - въобще не се притеснявай, няма опасност. Хората и след цветна снимка пробват (което аз не одобрявам!).
Щом са ти сложили и яка, няма проблем. Аз даже поисках и жилетка да ми сложат, рентгеноложката малко ми се изсмя (не е нужно, каза), но ми сложи, де.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Август 11, 2006, 15:03:03 pm »
avomot , няма смисъл от притеснения! :D
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #4 -: Август 13, 2006, 00:23:04 am »
Аз имам успешна бременност и едно чудесно момченце, въпреки че ми направиха рентгенова снимка точно 3 дена след като съм забременяла, без аз да знам понеже не съм очаквала да съм бременна. С оловна яка и престилка няма проблем. В деня, в който разбрах че съм бременна и аз се побърках от притеснение, което не ме напусна до края, но се оказа че всичко е наред. Така че спокойно :D
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #5 -: Август 14, 2006, 23:13:15 pm »
и на мен ми е правена снимка на зъб когато бях бременна в 3 м.не се отрази на бебето. бях с оловна престилка.и аз мисля, че не е чак толкова опасно. успех
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #6 -: Август 27, 2006, 16:35:11 pm »
Момичета, благодаря за отговорите :)!
Вчера се върнах от отпуск, поради това едва сега отново пиша. Все още нямам менструация, трябваше да ми дойде на 23.08., не смея да се зарадвам. Ако не ми дойде още 3-4 дни ще си правя тест.
« Отговор #7 -: Август 31, 2006, 20:05:00 pm »
Момичета теста е положителен.
За съжаление моята докторка е починала миналия месец, д-р Господинова от Военно медицинска академия, чудесен човек и много добър специалист :(.
Четох много добри отзиви за д-р Власова и следващата седмица ще си запазя час при нея, в понеделник, четвъртък и петък приема е с направление.
Ако, знаете нещо повече за д-р Власова, кажете ми моля. Все още ме е страх, че съм се облъчила в началото на бременността.
« Отговор #8 -: Август 31, 2006, 20:13:02 pm »
Авомот, не се тревожи излишно, мисли с радост за детето в теб. Честито!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika