0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЕМОЦИОНАЛЕН СТРЕС
« -: Юли 12, 2006, 16:48:53 pm »
Здравейте...
как се разбира ЕМОЦИОНАЛЕН СТРЕС според календара....ПМС /предменструален синдром/ или изобщо стресове от ежедневието/.Какъв критерий възприема календара. Предполагам отговора, но нека все пак администратора се произнесе :D
Ако е подхваната тази тема моля да ме извините, но нямах време да прочета всичко! Успех и благодаря за хубавото нещо!!!
*
Re: ЕМОЦИОНАЛЕН СТРЕС
« Отговор #1 -: Юли 12, 2006, 18:37:11 pm »
Здравейте...
как се разбира ЕМОЦИОНАЛЕН СТРЕС според календара....ПМС /предменструален синдром/ или изобщо стресове от ежедневието/.Какъв критерий възприема календара. Предполагам отговора, но нека все пак администратора се произнесе :D
Ако е подхваната тази тема моля да ме извините, но нямах време да прочета всичко! Успех и благодаря за хубавото нещо!!!
Под стрес се разбира ден в който сте били изложени на по голямо напрежение в сравнение от останалите ви дни - пример би могло да е предстоящ ви изпит и напрежението свързано с него.

За предменструалния синдром сме сложили отделен чекбокс.

Поздрави
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Юли 12, 2006, 18:56:22 pm »
Критерият е субективен, защото всеки човек възприема отделните събития по различен начин - за един може да е стрес, за друг - не.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Юли 12, 2006, 22:27:39 pm »
За мен емоционален стрес е смърт и нищо друго.
« Отговор #4 -: Юли 12, 2006, 22:45:16 pm »
Всеки вид стрес е емоционален, защото отключва определени емоции - прекалено положителни (например стресът от нова работа е нещо положително, но последиците могат да не са толкова добри)  или отрицателни емоции.  Няма неемоционален стрес. Съчетанието "емоционален стрес" е безсмислено. По-точно ненужно е определението емоционален, защото при стреса задължително изпитваме едни или други емоции.
« Последна редакция: Юли 12, 2006, 22:53:38 pm от jasminass »
« Отговор #5 -: Юли 22, 2006, 13:25:31 pm »
За мен емоционален стрес е смърт и нищо друго.
Lali защо си толкова категорична....някакъв вид стрес може да ти докара и неочаквана новина...Напълно подкрепям мнението на jasminass! 
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Юли 22, 2006, 19:29:20 pm »
Всеки вид стрес е емоционален, защото отключва определени емоции - прекалено положителни (например стресът от нова работа е нещо положително, но последиците могат да не са толкова добри)  или отрицателни емоции.  Няма неемоционален стрес. Съчетанието "емоционален стрес" е безсмислено. По-точно ненужно е определението емоционален, защото при стреса задължително изпитваме едни или други емоции.
Всъщност правилният термин е "дистрес", но тъй като не е популярен, не сме го употребили. А "емоционален" е оставено, за да се направи разграничение между физическото натоварване и емоционалното. Ще трябва да го обмислим, вероятно има и по-ясни термини.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

naty_84

• 193
  • Искай нещо много силно и то се сбъдва.Повярвайте
« Отговор #7 -: Септември 16, 2006, 19:07:22 pm »
vseki den na rabota ,v ka6ti ima po malko stres i vsi4ko se otrazqva na psihikata.Neznam okzva li vliqnie za zabremenqvaneto

[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Септември 16, 2006, 21:05:00 pm »
Не оказва. Пиши на кирилица. Има КPЕДОP.