0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нефункциониращ яйчник
« -: Ноември 02, 2006, 16:45:31 pm »
При стимулация за инвитро се установи, че единият ми яйчник почти не функционира. Левият образува 6 фоликула, а десният в края на стимулацията - един съвсем мъничък, който разбира се не пунктираха. Искам да ви попитам какво означава това на практика? Намалява ли шансовете ми за забременяване, а тези за износване? Честно казано нищо не знам.
Re: Нефункциониращ яйчник
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2006, 17:10:34 pm »
Лекси, и при мен единият въобще не реагира. Коментарите на д-р Вакрилов и д-р Стаменов да еднакви - понеже е маханата тръбата след извънмаочна, трудно се кръвоснабдвява и не овулира. Не знам дали при теб е същия случай. Не са ми предписвали някакво лечение или някакви манипулации. 

Шансове за забременяване - ами по-малък брой яйцеклетки; да разчитаме не 1 действащ яйчник при ин витрото си е доста рисковано.

Шасове за износване - не мисля, че има някаква връзка с износването. А и докторите не са споменавали нищо по въпроса.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Нефункциониращ яйчник
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2006, 07:17:03 am »
Лекси напълно съм съгласна с думите на Котаранка!
1...Само да ти кажа ,че и моя левия яйчник от година и половина вобще не е овулирал,дори с Клостилбегит нямаше резултат.
Пих 2 месеца билки за ову и този месец за първ път овулира точно левия,който вече бях отписала.
2...хората забременяват и с 1 яйчник,дори с половин ,така че не се притеснявай!Успех мила! :D