0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Предполагам, че дълго се чака, но все пак искам да проуча. Твърдо сме решили и искам да имам реална представа. Една моя приятелка чака две години. Но може би има и по-бърз начин?
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Този въпрос май ни вълнува всички чакащи :?, но за съжаление никой не може да ти даде отговор "след колко време". Вече осиновилите момичета биха могли да споделят индивидуално по колко са чакали :D.

Както бях писала и в една друга тема - ако факта, че едно семейство е вписано в регистъра на кандидат-осиновителите му гарантира, че в рамките на 2те години, за които е вписано, ще му предложат дете - то бих чакала търпеливо до последния ден.
Тъжната действителност е, че такава гаранция няма :(.
Намерихме нашето синче.
*
Много зависи от изискванията, които сте посочили. В момента, в който ние променихме изискването си за произход, ни се обадиха на следващата седмица. Изискването ни беше - единствено да не е от ромски произход.
Обадиха ни се за едно момиченце с неизвестен произход... Нататък историята я знаете
Колкото са повече изискванията на кандидатите, толкова по-дълго се чака.
Нас ни вписаха през юни. За Никола ни се обадиха в края на януари
В очакване ....
Не зная какво ще напиша в изискванията, още не съм решила. Знам само, че много искам да имаме детенце, а сега съм толкова объркана и се страхувам. Днес извадих част от документите и взех заявлението. Събирам и останалите, надявам се скоро комплекта да е пълен и да мога да го подам. Толкова трепет има в душата ми, толкова надежда и толкова обич, а същевременно и притеснения. Но няма да се откажа. Казаха ми, че документите важат до 2 години.
Какво да напишеш в изискванията зависи само от вас двамата - това, което искате и което чувствате. Не се притеснявай, каквото и да напишеш, след като подадеш документите, докато тече проучването, преди да ти изготвят доклада, можеш да промениш всяко едно от изискванията си :). Така че моят съвет е - подай си документите, прочети по форумите насам-натам, но най-важното - говори със социалната си работничка и психоложката - те са изключително любезни и предоставят абсолютно цялата необходима ти информация (поне нашите бяха така). След това вече ще бъдеш достатъчно наясно, какво да направиш. Желая ти успех.
Относно документите - вписването важи 2 години, документите са срочни и когато се стигне до делото за осиновяване, най-вероятно ще трябва да извадиш отново част от тях или всички - зависи къде ще се гледа делото, но да стигнеш до това - ще видиш, колко бързо ще ги извадиш :D.
И друг съвет - не знам в кой отдел и в коя дирекция си - в някои от отделите не е необходимо да подаваш още от началото пълен комплект документи - можеш да подадеш само част от тях, заедно със заявлението и препоръките. Обади се в отдела, към който си и попитай, как процедират при тях - ако може само част от документите - подай ги, за да стартира процедурата, за останалите ще имаш достатъчно време да ги набавиш.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.