Не знам дали зависи от вида преперат, стана ми интересно?
Фрешче, няма как да знаеш, без да си го пробвал върху себе си. Ето доказателство, че всеки организъм реагира различно....
При инвитрото на ест. цикъл от 6-тия/май?!/ ден започнаха успоредно слагане на пурегон /за подобряване качеството на яйцеклетката/ и цетротид /аналог на декапептил 0,1, диферелин и т.н - антагонист/. И стана фал, макар че всичко вървеше според както трябваше да стане по съответната схема. При класическото инвитро сложихме декапептил депо 3,75 и взеха, че се появиха странични ефекти - топли и студени вълни, смяна на настроенията /ама много сериозна/, отоци по краката и т.н., а аз се радвах, че този път поне сме успели да блокираме хипофизата след предния фал. Е да, ама когато на четвъртия ден от стимулацията с пурегон *400 фоликулите си седяха все същите им се молих цяла нощ да тръгнат, за да не канцелираме процедурата.
Интересното е, че според информацията в нет-а, случването на преждевременен ЛХ пик при използване на антагонисти ставала в "под 2 % от случаите". Но явно си зависи много и от вида протокол по който се работи при самата процедура...