0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,
изписаха ми дуфастон - от 15ти до 25ти ден от цикъла два пъти дневно. Докторката каза, че след 25тия ден като спра дуфастона, ще ми дойде М. Но овулацията ми е обикновено на 16-18 ден, а лутеалната ми фаза е 16 дни (поне за последните 6 месеца). Ако ще ми дойде след дуфастона значи няма шанс за нормална лутеална фаза и следователно за бебе. Така ли е или моята логика се обърка.
Или ако сме успели с бебеправенето няма да ми дойде след дуфастона? А Док е имала предвид, че ще ми дойде ако не сме успели?
Някой по-наясно ли е с тези сметки?
*
Re: Въпрос за дуфастон и дължина на лутеална фаза
« Отговор #1 -: Септември 18, 2006, 17:12:41 pm »
     Анито, аз мисля, че дуфастон трябва да пиеш след овулацията.Докторката ти знае ли, че ову-то ти е на 16-18 ден. И на мен ми бяха предписали дуфастон 15-25 ден и така си прецаквах овулациите, и стана, каквато стана.И като имаш лутеална фаза 16 дни, значи би следвало прогестеронът да е добре. Правила ли си хормонални, че ти предписват дуфастон? Освен това, ако си забременяла, не трябва да спираш дуфастона на 25 ден, а след като ти дойде. Нещо не ми харесва тая работа. Поговори пак с лекарката, а може и с друга.Сигурно и други момичета ще се включат със съвет.Успех!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
« Отговор #2 -: Септември 18, 2006, 17:28:18 pm »
Здравей Ани,
На мен също ми изписаха дуфастон по тази схема. Изписан  ми е за лечение на киста/не го знам колко ще помогне/.По мое мнение ако бебето е налице от дуфастона няма да ти дойде МЦ.Той само би подпомогнал евентуална бременност ако тя вече е факт.В търсачка ще намериш всичко писано до момента по темата.Успех мила, и дано има резултат от лечението ни с дуфастона,а не само излишни килца  8O
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #3 -: Септември 18, 2006, 17:29:25 pm »
Как влия дуфастона на овулацията?
И нещо не разбрах - как така "Освен това, ако си забременяла, не трябва да спираш дуфастона на 25 ден, а след като ти дойде. "?
Не са ми правили изследвания, а предния месец имах голямо закъснение и тогава пак ми изписа дуфастон пих го 2 дни и ми дойде М.
Казах й, че овулацията ми е между 16 и 18 ден, така че би трябвало да го е съобразила, надявам се поне...
да търся ли и друго мнение? То този месец отиде явно, защото по тестове Ову-то ми е днес, а пия дуфастона от петък.
*
« Отговор #4 -: Септември 18, 2006, 17:43:31 pm »
      Моето ову е единият месец на 13, другият на 16 -17.Като пиех дуфастон от 15 ден подтисках овулацията и не се пукаше фоликулът.Следващият ми цикъл се скъсяваше, почна да ми идва все по-рано и хормоните се разбъркаха-това преди почти две години.Освен това , ако си забременяла, при спиране на дуфастона има опасност да прокървиш.Затова знам, че се пие, докато ти дойде.На тебе всъщност за какъв проблем ти предписаха дуфастон?За да не ти закъснява ли? А ову-то доказано ли е или само с БТ и тест лентички? Така не е много сигурно!
 Мисля, че трябва да пуснеш прогестерон 7 дни след доказано на уз ову и тогава да пиеш дуфастон, но това е само мое мнение.Нека докторката ти обясни защо е решила така да те лекува.
*
« Отговор #5 -: Септември 18, 2006, 17:51:09 pm »
Благодаря за отговорите Lilit,
в петък на прегледа се видя фоликул 1,4, събота и неделя тестовете за ову бяха положителни, в неделя имах яка болка в десния яйчник, а БТ е 36,5 от събота до днес (преди беше 36,7). затова предполагам че Овуто е било вчера или днес по-скоро.
Изчетох каквото намерих тук за дуфастона - доста противоречиви мнения, но като цяло общото е че се пие след ову.
Май ще търся друг лекар - да препоръчате някой, който не изписва дуфастон по принцип (в София съм).
*
« Отговор #6 -: Септември 18, 2006, 17:58:46 pm »
   Дано да си имаш хубава овулация, дуфастонът не винаги пречи. Моят организъм е по-чувствителен към хормоните, дано при теб да не е така!Стискам палци за бебче!!! А лекар ще ти препоръчат момичетата от София.Успех! :D
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Септември 18, 2006, 20:33:05 pm »
За подпомагане на ЛФ Дуфастон се приема след ову!!!!!!!!!! :D
« Последна редакция: Септември 18, 2006, 20:36:14 pm от adi »
« Отговор #8 -: Септември 18, 2006, 20:33:27 pm »
Пия Дуфастон вече 2 месеца, на мен ми го изписаха за регулиране на МЦ, който е с променливи дължини т.е. овулацията ми е всеки месец по различно време. Започвам приема след овулация, за 10 дни, по едно хапче сутрин и вечер. Дължината на лутеалната ми фаза не се промени, идва ми 3 денонощия след последното хапче дуфастон, но пък моята лутеална фаза не е толкова дълга - 13, 14 дни е.
Иначе, доколкото знам, приемането на прогестеронов препарат преди овулация може да подтисне овулацията.
Ако си забременяла спирането на Дуфастона не е опасно, не би трябвало да имаш проблеми - просто няма да ти дойде цикъла  :lol:
  09.11.2007
*
« Отговор #9 -: Септември 19, 2006, 10:38:20 am »
Благодаря за отговорите Lilit,
в петък на прегледа се видя фоликул 1,4, събота и неделя тестовете за ову бяха положителни, в неделя имах яка болка в десния яйчник, а БТ е 36,5 от събота до днес (преди беше 36,7). затова предполагам че Овуто е било вчера или днес по-скоро.
Изчетох каквото намерих тук за дуфастона - доста противоречиви мнения, но като цяло общото е че се пие след ову.
Май ще търся друг лекар - да препоръчате някой, който не изписва дуфастон по принцип (в София съм).

Анито, да не ходиш при Джонгова? Щото и тя изписва Дуфастон - малко като бонбонки
The impossible is often the untried [/i]
*

Веселиа

« Отговор #10 -: Септември 19, 2006, 11:47:13 am »
И на мен ми изписаха Дуфастон по същата схема - 15 - 25 ден
Първо пиех Клостилбегит 3 - 7 ден, после Дуфастона. До колкото съм чувала Дуфастона го изписват за задържане.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #11 -: Септември 19, 2006, 12:48:30 pm »
До колкото съм чувала Дуфастона го изписват за задържане.

Правилно си чула :D, но и както момичетата са казали тук, ако се цели забременяване, Дуфастона се приема СЛЕД доказана овулация. Схемата 15-25 ден е добра само в случай, че овулацията е била 13-14 ден.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #12 -: Септември 19, 2006, 12:48:59 pm »
Анито, да не ходиш при Джонгова? Щото и тя изписва Дуфастон - малко като бонбонки
Напълно съм съгласна  :x

Трябва да питаш все пак за какво ти е изписан дуфастона. Ние тук не сме лекари и не можем да знаем.
*
« Отговор #13 -: Септември 19, 2006, 17:54:43 pm »
Ходих при Ризова (Торакс).
Каза че тряба да нормализираме цикъла.
Предният месец имах закъснение от около седмица без видима причина.Тогава ми изписа дуфастон и ми дойде на втория ден от приемането му.
После отидох контролно и ми го изписа по тази схема от 15 ден.
Въпреки че казах че Овуто ми обикновено е по-късно.
Сега го пия, защото по всички признаци мисля че имах Ову този месец, но за следващия ще ви послушам и ще го пия след Овуто.
Благодаря за съветите.