0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Базална температура и лекарства!!
« -: Септември 22, 2006, 02:08:16 am »
 :ask:Да попитам несто, което ме тормози. На много места чета че БТ се влияе много лесно и трудно може да си сигурен че е реална. От няколко месеца (4) правим опити за бебе и нищо. Реших да започна да меря БТ и изненада - овулация никаква - графиката ми е направо смешна 8O. Вярно че само 1 месец мерене не е нищо, но все пак... После се замислих че в момента поради ред причини пия много лекарства (MilgammaN, L-Thiroksin, Centrum, Neurolax, Vitamin C i dr.), спя не повече от 6 часа и работата ми е доста нервна - та се чудя това може ли да е причина да ми е грешна БТ или просто си нямам овулация? Ще се радвам да чуя мнението ви!! :lol:
Re: Базална температура и лекарства!!
« Отговор #1 -: Септември 22, 2006, 07:52:08 am »
Тироксина в какви дози го пиеш - хипофункция ли имаш?
По принцип един месец мерене не е показателен, пък и е важно къде мериш! Другите лекарства за какво са?
Матей - 1.04.2006 г
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Септември 22, 2006, 07:54:56 am »
Просто си няма овулация. Това което пиеш не би повлияло БТ.
Пиеш Л_Тироксин, което означава проблем със Щитовидната жлеза, а това е една от причините за да няма Овулация.
Явно си подложена на стрес /повечето лекарства, които пиеш са за това/, а това също може да е причина за липса на овулация.

ПП. Милгамата е добра за нервната система  :D / на мен ми действа много добре/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Септември 22, 2006, 08:29:47 am »
Лекарствата, които пиеш не са причина да няма овулация.
Един месец не е показателен. Трябва да мериш два-три месеца, за да се ориентираш.
« Отговор #4 -: Септември 22, 2006, 11:27:06 am »
Благодаря ви! :) Тироксина го пия заради постоперативен хипотиреоидизъм (в момента хормоните са ми добри), а всичко друго заради лечение на Витилиго... Вече две години пия какво ли не и съм се психирала достатъчно... В допълнение очаквам проблеми защото от 2002 съм с диагноза ендометриоза (доказана с лапароскопиа, махната киста и след това лекувана..с диферелин.) Тъи че очаквам всичко. Както писах за първи път меря БТ и с изненада установих липсата на ову. та все се надявах да не е така заради лекарствата... Според вас да тръгвам ли по доктори или да меря поне още 2 месеца? Пропуснах да кайа че меря БТ орално а не в  :cul2:.
Успех и късмет на всички! и пак благодаря.
« Отговор #5 -: Септември 22, 2006, 15:24:33 pm »
Орабно не е точно, ако не искаш да си бъркаш в  :cul2: може и отпред  :lol:!
А, за виталигото - да не те отчайвам, но майка ми има виталиго, откакто ме е родила!
Матей - 1.04.2006 г