0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

искам да избягам
« -: Юни 30, 2007, 20:59:03 pm »
искам да избягам далече от тях.далеч от "най-близките"ми хора.но къде да отида,за да спрат да ме нараняват.днес сестрата на моя съпруг ми заяви че след като  док ми е казал ,че всичко е наред и вече би трябвало да забременея,и тя и съпруга и са можели да почнат да работят за второ дете.Момичета аз с какво и преча.не и попречих да роди първото си дете преди две години .пазила съм го и го обичам като свое.виновнали съм че вече 9 години се боря и аз да стана майка.толкова  ли неможе да се осети че ме наранява.защо непрекъснато ме нараняват.много боли момичета,страшно много.
*
Re: искам да избягам
« Отговор #1 -: Юни 30, 2007, 22:10:36 pm »
Аничка, така е, наистина много боли, но който не е минал по нашия път не може да го разбере. Чувствителността ни е изострена и виждаме почти във всяко изказване обвинение. Не знам дали има решение на проблема, но със сигурност си е в самите нас и понякога трябва да го подтискаме, колкото и да ни е трудно :?. А до колко ще ни навреди това, само психолозите могат да кажат. Просто не виждам друг начин... Това е нашата съдба жестока. Един съвет, ако може да се нарече такъв, е да гледаш на нещата по повърхностно, не се задълбочавай! Който каквото иска да си говори, ти си гледай себе си :)!
*
« Отговор #2 -: Юни 30, 2007, 22:29:32 pm »
Мила, Аничка, ако си сложа на сърце всички приказки от близки и не чак толкова близки, които съм чула за всичките тези години, бягството ще трябва да е най-малкото, което да направя. Единствената рецепта, която може да предложи моя опит е да подминаваш елегантно подобни приказки и да не ги помниш, ама никак. Защото това, което не допуснеш да те докосне, няма как да те нарани. И най-близкият човек и най-доброжелателният приятел понякога може да бъде жесток в думите си и без  умисъл, просто защото няма как да се постави на твое място. Така, че както казва bori_st  не се задълбочавай толкова в думите хорски и ги забравяй бързо, за да съхраниш себе си. Не че е много лесно, ама се научава човек.  :bighug:
*

gemi78

• 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
« Отговор #3 -: Юли 01, 2007, 12:42:11 pm »
Мила Аничка,не обръщай внимание на всички тези глупави думи,които се отнасят към теб!Каквото искат да си говорят,просто не се засягай,а бъди силна и вярвай че и при теб нещата си дойдат на мястото.Хора,които не са минали по нашият трънлив път,те изобщо не знаят за какво става въпрос!
Ние ще бъдем с теб,но ти бъди смела и не отдавай на тези тъпи приказки,просто си кажи -"Майната му,каквото искат да си говорят".

*
« Отговор #4 -: Юли 01, 2007, 16:12:15 pm »
Аничка, трябва вътре в себе си да си наясно кои хора са важни за теб и кои - не. Хората, които не са важни за теб, няма да имат никаква сила и власт и над твоето съзнание, каквото и да направят, каквото и да кажат. Бягството не е решение. Нужна е вътрешна духовна и душевна сила. Поработи върху това. И на хиляди километри да избягаш от родата, от себе си не можеш да избягаш. Физическото бягство, бягството в пространството е чиста илюзия. Защото ти пренасяш целия си минал багаж, мисли по отношение на дадени хора, спомени, мироглед - всичко това ще дойде комплект с теб самата. И какво ще стане, ако някой ти каже по телефона, че същата жена е говорила същите неща по твой адрес? Ами, реакцията ти ще е същата, каквато и сега. От себе си човек не може да избяга, за съжаление. За това бъди силна. Направи си един списък с хора, чието мнение пет пари не струва за теб и им сложи един "Игнор" отстрани. Това е решението. Защото някой ден, като си получиш бебето, тези хора ще продължат да си говорят, но за други неща. Винаги може да се намери линия, по която човек е уязвим и да се злоупотребява с това. Решението е в теб самата, а не в другите хора. Защото те имат над теб толкова власт и влияние, колкото ти им позволиш да имат. Успех ти пожелавам. Вярвам, че ще се справиш. Понякога на човек му е нужна малко помощ, за да погледне на нещата и от друг ъгъл и да види решението. Разбира се, може и да не ти хареса това, което ти казвам. Нормално е. Тогава ти сама потърси пътя към решението на проблема си. Ще се справиш! Още веднъж успех!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #5 -: Юли 01, 2007, 21:48:27 pm »
   :hug2:аничка,горе главата!Не бъди черногледа!Мисли са своето(вашето) семейно щастие!
Момичетата са те подкрепили със прекрасни съвети.Вслушай се в тях!Бъди ПОЗИТИВНА,въпреки болката!Така със сигурност ще успееш в тази борба!Никъде обаче не си писала как е спермограмата на половинката ти.Какво сте изследвали досега?Радвам се,че си се отървала от гадната ендометриоза.Това е важна стъпка напред към успеха!И не се вълнувай от хорското мнение,стегни се!Успех,мила! :goodluck: preggo yahoo_17 stork-boy :crossfingers: :babyflips: :sunshine:
« Отговор #6 -: Юли 01, 2007, 22:40:17 pm »
При съпруга ми всичко е наред.Проблема е при мен,поликистоза.Сега вече след лапарото би трябвало да  е наред всичко.Само психиката май вече ми е доста лабилна.Добрече открих зачатие,и сега когато ми е тежко знам ,че има едни прекрасни момичета,които страшно много обичам.Благодаря за всичко момичета. :bighug:
*
« Отговор #7 -: Юли 02, 2007, 11:21:48 am »
Анче, недей, мила! С негативни мисли само си вредиш. Преди да се появи Никола в живота ни, аз по същия начин се натъжавах от всяка дума, а всяко изречение пречупвах през призмата на болката ми. Пример - идват ни на гости в новата къща братът на мъжа ми и жена му. Влизат и снаха ми казва "Яяяя каква хубава голяма къща, в нея трябва да има много деца", каза го с прекрасно топло чувство. Ама аз не! Рев и сополи - как може да е толкова безсърдечна, как може така да ме наранява, сигурно е нарочно.
Сега си давам сметка, че въобще не е било така и че момичето е искало да ми каже нещо мило и хубаво.
Недей да се тровиш с негативни мисли, не пречупвай всичко през болната ти тема. Всичко ще е наред мила, наистина, ще видиш!  :lol:
В очакване ....
*
« Отговор #8 -: Юли 02, 2007, 14:14:13 pm »
аничка,
не мисля, че сестрата на съпругът ти е искала да те zасегне по какъвто и да е начин. Дори напротив, мисля че се радва, че сега най_после и при вас Ще се получи, zа да се радва и тя спокойно на евентуално предстояЩата и бременност.
Мисля, че ние вечно търсим някакъв скрит смисъл в каzаното ни от когото и да било, а често не сме прави.
Опитай се да мислиШ поzитивно, намирай си поводи да се усмихваШ и не пропускай хубавите моменти в живота си.
« Отговор #9 -: Юли 02, 2007, 17:40:36 pm »
Това явно е някаква криворазбрана солидарност :? Приеми, че е казано с добро чувство, а и сигурно е така!

Понякога си мисля, колко ли пъти аз неволно наранявам близки и приятели с други проблеми, и не си давам сметка :?

Успех, Миличка!
Благодаря ти, Бени!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #10 -: Юли 02, 2007, 23:09:10 pm »
Аз също съм наранявала без да искам. :( Ани ти трябва сама да се научиш да не се потдаваш. Това което те наранява трябва бързо да го изхвърляш от главата си. Опитай се. Аз също съм наранявала с някоя глупост от нямане какво да кажа в неловка ситуация, не за стерилитета но все пак... И съм се извинявала милиони пъти цялата червена :oops: Опитай се да не се тормозиш. Успех :bighug:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0