0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ужасяваща алергия към Примолут Нор- 5
« -: Септември 28, 2006, 09:24:24 am »
Момичета, вчера започнах подготовката си за инвитро с Примолут Нор, но няколко часа след първата изпита таблетка започна да ме сърби цялото тяло- от корените на косата до ходилата. Независимо от това (реших че едва ли е от него) изпих и вечерната си доза. Тази сутрин като се събудих едва си отворих очите- ужасно са подути и зачервени, а цялото ми тяло е на огромни подути петна и ме сърби. Обадих се на моята лекарка- д-р Янакиева, и тя ми каза да го спра веднага. Не е имала подобел случай до сега, но на листовката на лекарството е написано, че са възможни кожни реакции. Сега ще пропусна един цикъл и после ще пробваме с Диане 35. На някоя от вас случвало ли се е подобно нещо? Дали няма да направя алергия и към другите лекарства. На мен ми изписаха Декапептил, Прегнил и Гонал. Моля ви, пишете за вашите реакции по време на стимулацията.
*
Re: Ужасяваща алергия към Примолут Нор- 5
« Отговор #1 -: Септември 28, 2006, 11:53:29 am »
При мен също имаше проблем с Примулт Нор, но не беше кожна реакция, а емоционална. Помня, че настроението ми се променяше непрекъснато, понякога изпадах в депресарски дупки. Но това май се получава при мен от всички прогестеронови препарати.
*
« Отговор #2 -: Септември 29, 2006, 13:07:56 pm »
Това си е чиста алергична реакция към някоя от съставките на лекарството - към активното вещество или евентуално някои от адитивите. В такива случаи тичкай веднага при алерголог, особено ако отоците не минават. Следващия път опитай с лекарство с различен състав. Успех  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #3 -: Септември 29, 2006, 15:59:56 pm »
Благодаря ти Грейс. Снощи отоците станаха непоносими и по цялото ми лице, и понеже нямаше как да отида до Пирогов, отскочих до най- близката аптека. От там ми дадоха антиалергични таблетки и от първата изпита таблетка се оправих. Вече нямам никакви отоци и зачервявания. А другия месец ще опитаме с Диане 35. Да очаквам ли странични ефекти и от другите лекарства?
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #4 -: Септември 30, 2006, 09:25:29 am »
Здрасти!Моят опит с Primolut Nor беше успешен т.е.без оплаквания. И аз смятам,че си развила определено алергична реакция с него.А иначе отностно Diane-то,когато го взималах освен напрежението в гърдите и леко главоболие и неразположение,всичко си беше о'к.Но аз така и така съм си паника отностно лекарствата,които ми предписват,и винаги препрочитам показания и нежелани реакции.Това,което съм запомнила за Дианката е освен главоболието и тежестта в гърдите имаше намалено либидо,увеличение на теглото и покачване на кръвното.Но да не те шашкам,определено се понася.Знам го и от други девойки.Успех!!Смятам,че когато знаем какво ни очаква,лесно ще се справим!!! :balk_64: