0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
зацапване в 6 г.с.
« -: Септември 30, 2006, 11:07:35 am »
Здравейте,
Незнам дали тук трябва да попитам, но съм малко притеснена.В 6 г.с. и имам зацапване като преди цикъл.Ходих на консултация при гинеколог, каза че не е съвсем нормално,но и не не видя нещо, което да го притесни за момента-каза че най вероятно е остатъчна кръв.Видя се плоден сак, но към средата на октомври вече може да се види и плода, живот и здраве разбира се.
Може ли да ми помогнете с инфо.Често ли се случва така-не съм чула от приятелеки да им се случва такова нещо
Благодаря Ви.
Re: зацапване в 6 г.с.
« Отговор #1 -: Септември 30, 2006, 11:15:03 am »
Темата ти не еточно за тука - по скоро за проблемна бременност или за дългоочаквана бременност, ако си след срерилитет! Такова зацапване може да има по време на овулацията, която би настъпила, ако не беше бременна! но все пак не езле да ти бяха предписали Утрогестан вагинално!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #2 -: Септември 30, 2006, 15:25:17 pm »
Вени е права - поне утрогестан да ти беше предписал доктора. Отиди при друг лекар.
*
« Отговор #3 -: Септември 30, 2006, 23:14:00 pm »
потърси и друго мнение , защото при мен зацапването  около твоите седмици не завърши добре. върви на д-р и почни дуфастон или  утрогестан
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2006, 07:56:37 am »
Първо честито   :D
и лека и безпроблемна бременност.
Подкрепям момичетата- отиди на друг лекар.
Всяко едно кървене/дори зацапване/ по време на бременност не е нормално.
Причините може да са най-различни. Една от тях е нисък прогестерон /той поддържа лигавицата на матката и 'храни' ембриона/
Ако е нисък - недостига се компенсира с количество внесено от вън/ т.е изписват ти прогестеронов препарат/.
Вземи мерки и не чакай нещата да се оправят от самосебеси.
Дано да няма нищо сериозно.
Това че често се случва, небива да те успокоява.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #5 -: Октомври 01, 2006, 12:11:58 pm »
Аз пиех шепа хапчета заради контракции. Ако имах и зацапване, със сигурност щях да си полежа в "патологична бременност". Задължително посети и друг лекар. Доста безотговорно е постъпил.
Успех и лека бременност  :balk_602:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2006, 11:33:32 am »
Ji1, аз също имах зацаване но бледо кафяво - не кърваво течение, зная, че се е случвало на доста момичета но в никакъв случай не е нормално.
Аз слагах утрогестан два пъти по 3 таблетки вагинално и много почивах.

Както са те посъветвали непременно иди на друг лекар!

Успех !
:sunshine:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #7 -: Октомври 14, 2006, 14:00:28 pm »
Здравейте,
Съжалявам че не писах,но нямам възможност често да влизам тук.Благодаря Ви за отговорите.
Вчера бях на лекар.Все пак не го смених.Поговорих с него и го разпитах за Дуфастона и всякакви други тмедикаменти, които се предписват в подобни случаи, но не ги вземах.
Та вчера се видя плод със сърце и всичко си е нормално, за момента.
Това обаче кото се видя е нещо като остатък от втори плоден сак-поне така го разбрах-и зацапването го отдава на това.Явно е имало неосъществена втора бременост-ако мога да се изразя така.В началото на ноември съм отново на преглед и ще видя как се развиват нещата.
Благодаря Ви.Късмет и успехи Ви пожелавам.