0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кафяво течение след овулация
« -: Юни 11, 2006, 23:13:45 pm »
Здравейте! От половин година имам кафеникаво течение, което се появява след овулация. Понякога се появява 4, 5 дни преди менструация. Преди 3 месеца отидох на лекар. Той ме прегледа и каза че няма нищо обезпокоително. Но това течение продължава да се появява. И пак започнах да се притеснявам. Направих си цитонамазка. Резултатите са добри. Може ли това течение да е резултат от заболяване на яйчниците? Също искам да попитам хламидията открива ли се при цитонамазка?
Имам още много въпроси.... Но по-нататък  :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #1 -: Юни 12, 2006, 07:23:30 am »
Мила Гери ,причините за такова зацапване могат да са няколко..............................................................................................1 Имплантиращо зацапване – когато яйцеклетката се закрепя към матката. Получава се една седмица преди началото на новия цикъл. Дължи се на слабото покачване на естрогена и ниския прогестерон преди жълтото тяло да започне производството му.
2 Може да се се получи и леко зацапване около ову!
3 Може да е причината само в ниските нива на естрогени....-Ако това е причината много момичета се оправят когато приемат витамин Е ,А...........може и Геритамин!по твоя избор.Успех! :lol:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Юни 12, 2006, 08:16:18 am »
Изследването на хламидии е различно и отделно от цитонамазката.
Зацапването преди менструация може да се се дължи на хормонални проблеми.
Може би трябва да си изследваш репродуктивните хормони.
*

Denstoy

« Отговор #3 -: Юни 12, 2006, 17:21:01 pm »
Във връзка с това, което казва Лали, мога ли да попитам и за моето кафяво зацапване. Лекуваха ме с Duphaston, понеже всеки лекар веднага се хващаше за липсата на прогестерон, но зацапването не се повлия от него. А не се дължи и на полип (което се установи след хистероскопия) дали нещо не е наред с репродуктивните ми хормони? Ето резултатите ми на 5 ден от цикъла:

LH  6,31     (реф граници 2.4-12.6)
FSH  4,86   (реф граници 3.5-12.5)
Estradiol  81,01    (реф граници 24.5-195.0)
Prolactin  588.8     (реф граници 73.0-850.0)
Testosteron  0,211  (реф граници 0.06.0.82)
DHEA-S  74.26    (реф граници 98.0-315)

И Progesteron на 21 ден от цикъла 4.27 (реф граници 1.7-27.0).

Виждате ли в тези резултати причина за кафяво зацапване което продължава 5-6 дни преди цикъл? Благодаря ви.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Юни 12, 2006, 18:35:05 pm »
Цитат на: Denstoy
Във връзка с това, което казва Лали, мога ли да попитам и за моето кафяво зацапване. Лекуваха ме с Duphaston, понеже всеки лекар веднага се хващаше за липсата на прогестерон, но зацапването не се повлия от него. А не се дължи и на полип (което се установи след хистероскопия) дали нещо не е наред с репродуктивните ми хормони? Ето резултатите ми на 5 ден от цикъла:

LH  6,31     (реф граници 2.4-12.6)
FSH  4,86   (реф граници 3.5-12.5)
Estradiol  81,01    (реф граници 24.5-195.0)
Prolactin  588.8     (реф граници 73.0-850.0)
Testosteron  0,211  (реф граници 0.06.0.82)
DHEA-S  74.26    (реф граници 98.0-315)

И Progesteron на 21 ден от цикъла 4.27 (реф граници 1.7-27.0).

Виждате ли в тези резултати причина за кафяво зацапване което продължава 5-6 дни преди цикъл? Благодаря ви.

DHEA-S  е под реф. граница
LH е малко по-високо, но може причината да е в това, че са правени на 5 ден от МЦ.
Прогестерона ти е нисък.
21 ден от МЦ, това кой ден след овулацията е?
Ако е 7 ден след Овулация, причината за кървенето може да е недостига на Прогестерон.

ПП  ЛХ  по -високо, имам предвид, че съотношението ЛХ/ФСХ не е 1, а 1,3.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Denstoy

« Отговор #5 -: Юни 13, 2006, 08:57:23 am »
Денис, какво означава когато DHEA-S e по-ниско? Така и не намерих информация за това, само какво означава когато е по-високо.
21 ден от цикъла означава около 10 дни след овулация, обикновено овулирам към 11 ден от цикъла. Да, и на мен ми изглежда нисък прогестерона, а и затова ми изписваха непрекъснато Дуфастон, но зацапването не се повлиява от него.
*

velena

Re: Кафяво течение след овулация
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2006, 23:22:03 pm »
Момичета,използвам темата,за да ви задам и аз някои въпроси...
Прочетох повечето теми за хистероскопия и имам нужда да се допитам до вас,миналите през тази манипулация.
От около 10 месеца имам кървене преди менструация,тоест не е само кафяво зацапване,понякога съпроводено и с лека болка (като при менструация).Дотук ми направиха следните изследвания:
-цитонамазка-->отрицателна
-вагинален видозон-->също не откриха нищо притеснително
-кръвно изследване-но само за щитовидната жлеза
Миналата седмица на прегледа лекарят ми назначи дата за хистероскопия.Без да са ми правени пълни хормонални изследвания,а също и микробиологични.Преди около две години ми откриха стрептококова инфекция,която лекувах в България (в момента не живея там) и последното микробиологично изследване(отпреди година) показа отрицателни резултати.За хламидии не съм изследвана(разбирам от вас,че са необходими кръвни изследвания).
Едно от изискванията преди хистероскопия е,да се изчистят съществуващите инфекции.А аз не съм сигурна,дали нямам такива.(Все още имам същите проблеми-обилно течение с неприятен мирис както преди).В страната,където живея в момента,по принцип не лекуват стрептококовите инфекции.
Бих искала да чуя мнението ви...Да рискувам ли с тази процедура сега,когато не съм сигурна,дали нямам някаква инфекция?Какво би станало,ако все пак направя изследването и инфекцията се разпространи и към матката и яйчниците?При условие,че вагиналният видозон не показа нищо притеснително,има ли смисъл да правя процедурата?
Объркана съм още повече и след като чух мнението на един хомеопат,при когото отидох,че хистероскопията е от най-добре платените процедури при лекарите тук и е голяма вероятността дори без причина да ме насочат към нея,без да са изчерпани останалите начини за диагностициране (имам предвид поне да се направят необходимите хормонални изследвания).
Стана много дълго,но ще съм ви много благодарна,ако ми отговорите... :)
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2006, 09:17:12 am »
Велена, според мен е добре да си пуснеш микробиология и тест за хламидии. В коя държава не лекуват стрептококовите инфекции и какъв е мотивът?
И в БГ не всички лекари предписват МБ преди манипулация, но най-добре е да се направи една, особено ако имаш основания да се съмняваш, че има нещо - напр. течение с неприятен мириз.

За хистероскопията не се притеснявай - тя е добра диагностична процедура, но все пак хормоните се изследват по-лесно и са важни - що не започнеш наистина с тях.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

velena

« Отговор #8 -: Октомври 05, 2006, 21:08:30 pm »
Fresh,благодаря ти! :lol:
В момента съм в Канада,но мисля,че и в Щатите процедират по същия начин.Не ги лекували и не дават никакви обяснения-защо.
Проблемът е,че нямам голям избор.Ще се опитам да настоявам за хормонално изследване,но микробиологичното съм го изключила вече от надеждите си.Не смея много да се карам с лекаря,защото за този съм чакала 6 месеца,за да ме приеме.
Не ме притеснява самата процедура хистероскопия,а това,че преди да бъде извършена трябва да се изчистят инфекциите.Имам още малко време да помисля,но май вече решението ми клони към отказ.Може би ще изчакам до връщането си в България и там ще го направя...
Все пак,благодаря още веднъж!
« Отговор #9 -: Октомври 06, 2006, 09:24:16 am »
Не можеш ли да си платиш за една МБ? Или е много скъпо, или няма да се съгласи лекарят? Струва ми се много странно, това все пак е диагностична процедура, която трябва да се прави от всички жени ежегодишно, как така ще ти отказват.
Благодаря ти, Бени!

*

velena

« Отговор #10 -: Октомври 06, 2006, 16:37:39 pm »
Fresh,имам една микробиология от миналата година.Проблемът е,че тук не ти дават инфо,какви са резултатите.Пациентът няма достъп до тях,всичко се препраща по компютърен път до следващия лекар по стълбицата.Аз разбрах за моята инфекция в България,но там нямах достатъчно време за да се лекувам и явно не съм се излекувала напълно.А тук имам две познати,които са раждали със стрептококова инфекция и от тях за първи път разбрах,че не ги третират.
Исках да ви попитам и друго...Извинявам се,че обсебих темата,но не ми се иска да отварям нова специално за това...
Ако има някакви нарастващи образувания като кисти например,вътрешният видoзон достатъчен ли е,за да ги различи.От прочетеното разбрах,че с него само начални форми на полипи е трудно да се засекат...Мисълта ми е,ако е нещо в по-напреднал стадий,би трябвало да го видят,нали?
Благодаря ви за отзивчивостта!И специално на теб,Fresh! :lol:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #11 -: Октомври 06, 2006, 18:33:42 pm »
Валена, вагиналният ехограф дава образна диагностика за състоянието на органите в малкия таз, но все пак за наличие на полипи, миома или ендометриоза не е достатъчно надежден за диагностициране. Зависи кой какво вижда и дали е компетентен да анализира видяното.

Държащите на своето име лекари в БГ изискват микробиология на влагалищен секрет и серологично изследване или директен тест за хламидия. Хистероскопията, хидротубацията и цветната снимка /ХСГ/ са диагностични методи, при които манипулацията изисква да се влезе откъм влагалището към матката и /или тръбите. Горния репродуктивен тракт - матка, тръби и яйчници е стерилен / в него не живеят микроорганизми/ и всяко настаняване на бактерии в него може да причини възпаление. За разлика от него - долния репродуктивен тракт - част от цервикса /шийката на матката/, влагалището и външните полови органи не са стерилни. При нарушаване на бактериалното равновесие в тях може да се развият бактерии или вируси, чието място не е там.
От написаното по- горе : в случай, че има налична бактериална инфекция при процедура с която се достига матката могат да се пренесат тези бактерии. Има и друго нещо - при такива манипулации по принцип се прави почистване на влагалището - най вече с йоден разтвор, непосредствено преди процедурата.

Учудва ме, че американците, дето тичкаме да ги стигнем не борят стафилококови инфекции.
« Отговор #12 -: Октомври 07, 2006, 18:28:53 pm »

Велена,при мен само с вагинален ултразвук се видя кистата, с коремен -НЕ макар,че док. каза,че би трябвало коремният да я лови ако е над 20мм.Мисля ,4е е надежден,не се тревожи!Успех от сърце!:)
« Последна редакция: Октомври 07, 2006, 18:30:27 pm от juli4ka »
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

velena

« Отговор #13 -: Октомври 08, 2006, 06:56:17 am »
Благодаря ви,момичета! :D
Много сте мили!Надявам се,да няма усложнения в близките няколко месеца,а после ще се "предам" в ръцете на българските лекари... :lol:
Желая ви всичко най-хубаво и на вас!