До преди половин година бях много доволна от моята ендокриноложка във Враца д-р Манолова.
Ще ти кажа защо бях доволна и с какво ме разочарова, ти си решавай.
отидох при нея с едно изследване на кръвна захар, която беше над нормата. Вече бяхме правили опити от година и малко и бях ходила при 3-4 гинеколози, които не ми казваха, че имам ПКЯ.
Като ме видя и и казах оплакванията си и и показах изследването ми каза, че при мен става въпрос точно за ПКЯ, изписа муи сиофор, който да ми помогне да сваля захарта и от там да ми помогне и за проблемите с цикъла.
На втори месец след прием на лекарствата имах овулация, което през изманалата година и нещо опити нямах, дори имах и положителен тест, но завърши със спонтанен аборт.
След това вече имах редовен цикъл, овулация и всичко беше добре. Бях много доволна от нея...до миналата година. отидох на преглед, защото личната ми лекарка искаше да ме диспансеризира по повод на заболяването ми и д-р Манолова ми премери кръвното, което в присъствие на лекари винаги е високо
и ми изписа хапчета за кръвно. Аз и казах, че правим опити за забременяване и я попитах дали тези хапчета са подходящи при една евентуална бременност, на което тя отговори, че са подходящи и даже ще ми помогнат.
След консултация с моя гинеколог, който провери в книгата с лекарствата се оказа, че последствията от това лекарство могат да бъдат ужасяващи при една бременност. Аз самата четох за това лекарство в един интернет сайт.
Ако не се бях допитала за това лекарство и напук на всичките ми проблеми бях забременяла... не ми се мисли.
Но не мога и да отрека, че много ми помогна с другите проблеми.