0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
колко време между опитите ин витро/икси
« -: Октомври 20, 2006, 11:51:02 am »
Обръщам се към тези, които са правили повече от един опит ин витро/икси. Колко време мина между опитите ви? Кое е по-добре - да се изчака повече време, за да е сигурно, че организмът се е възстановил напълно, или след един да кажем разумен период от време, да се опита пак?
Според моята лекарка, от чисто медицинска гледна точка, няма причина да се изчаква дълго щом яйчниците и хормоналния баланс са възстановени, но все пак?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Re: колко време между опитите ин витро/икси
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2006, 12:37:40 pm »
Не знам, Grace, кое е по-добре. Различни доктори - различни мнения. Преди 2-ия опит почивах 4 регулярни МЦ след трасфера (на 5-ия почнах на пия Примолут и на 6-ия същинска част). Хормоните ми бяха в норма. Сега, преди третия опит, пак ще ми се съберат 4-5 МЦ.

Най-дорбе послушай твоя док.
*

vanessa_

« Отговор #2 -: Октомври 20, 2006, 13:02:06 pm »
Здравей, Grace! Според мен не е необходимо да се изчаква дълго, защото по себе си знам, че след неуспешен опит искаш възможно най-скоро да пробваш отново.
Моят случай е следния: Миналата година месец октомври започнах първия си опит ИКСИ, който завърши неуспешно със спонтанен аборт на 5 декември /в края на втория месец/. Не се наложи да ми правят абразио, тъй като се изчистих добре. В края на Месец януари 2006 г. започнах втория опит и сега съм бременна в 36 г. с. - след две седмици ми е определена датата за секциото и вече нямам търпение да видя и да гушна малкото съкровище! Така, че ,както виждаш, между двата опита е минал само един истински цикъл. Това е в най-кратък вид историята ми, смятам живот и здраве, като се роди бебчето да я разкажа по-подробно в темата за успешните опити. Пожелавам ти успех в най-скоро време, както и на всички останали момичета, борещи се да си имат дечица!
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2006, 13:30:18 pm »
Аз също мисля че не е необходимо да губиш много време.Щом лекарката ти е казала,че яйчниците са възстановени значи можеш да започваш.Моето първо ин витро беше ноември 2005,януари 2006 правих лапароскопия заради хидросалпинкс и април започнах второто.През януари чакам моето съкровище.Успех и не губи време!
*
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2006, 10:14:34 am »
Всичко е  индивидуално,при мен препоръката след първите 2  опита беше да изчакам,поне 8 месеца.
*
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2006, 10:40:20 am »
Моята лекарка ми препоръча поне 6 месеца почивка след последния опит. Първият док, при който правих IVF каза, че може веднага ако всичко е наред, но за мен по важно е мнението на тази лекарка, която успя да ми помогне! Емоционалната почивка не е за подценяване.