0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За дуфастона ...пак
« -: Октомври 17, 2006, 10:43:53 am »
Момичета,попадна ми тема от преди няколко месеца,в която дуфастона се отрича при евентуална бременност.Аз съм една седмица след инсеминация и не изключвам възможността за бременност,а съм на дуфастон-по две на ден.На листовката пише,че не са известни данни за вреда при бременност,но тя е изготвена  1999г,дуфастонът си е в срок на годност-2010г.Мога ли,според вас на своя глава да  сменя дуфастона с утрогестан(след 5 дни прием) и как се приема той,колко време?
Благодаря ви!!
Re: За дуфастона ...пак
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2006, 11:41:26 am »
Аз пиех дуфастон и утрогестан вагинално.И двата са прогестеронови препарати и не вредят.Дуфастона го пих до третия месец,утрогестана го слагах до 12г.с.За дуфастона знам че не трябва да се спира своеволно,защото като се спре след няколко дни идва цикъла.
*
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2006, 11:47:25 am »
Аз също пих в един период Дуфастон - от 7 до 9г.с, защото имах зацапване. Не смятам, че би ти навредил. :D Дано да се похвалиш скоро :lol:Стискам палци!
*
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2006, 12:09:25 pm »
Благодаря,ви момичета!Успокоихте ме.Радвам се,че сте успели и ви желая много щастие с бебоците! :swing:
Рибка,а защо и дуфастон,и утрогестан? :roll:От коя седмица утрогестана?
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2006, 08:59:14 am »
Това е защото правих ин витро.Утрогестана се започва още преди трансфера на ембриони и ако теста е положителен се продължава до 12 г.с.Такава е практиката.Дано и ти да се похвалиш скоро.
*
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2006, 09:25:34 am »
Тук някъде из форума имаше една такава тема за дуфастона и вредата му при бременност. Така и не ми стана ясно вреден ли е или не.
Доколкото знам Утрогестана е по-чист химически прогестерон и за това се препоръчва пред дуфастона.

Аз ползавах Утрогестан до 12 г.с. по лекарско предписание 3*2 вагинално, но 2 пъти на ден го взимах през устата защото не можеше вагинално.
Мисля че има разлика и в цените на Дуфастона и Утрогестана. Последният беше между 14 и 16 лв. за 1 кутйка. 

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #6 -: Октомври 18, 2006, 09:43:03 am »
а пък дуфастона е към 17  :|
*
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2006, 09:50:05 am »
Хм. значи няма голяма разлика ;)

Забравих да спомена, че Утрогестана е по 30 бр. в опаковка. Как е дуфастона?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2006, 09:53:07 am »
Мерси,милички!Значи сега няма да си правя експерименти,след като съм почнала с дуфастон,пък следващия път(дано не се налага,де)ще се насоча към утрогестанчето.Хапчетата в дуфастона са 20,но това не е толкова важно...
Прегръщам ви и ви желая спокойно и красиво бременеене! :balk_16:
*
« Отговор #9 -: Октомври 18, 2006, 13:30:48 pm »
Мерси,милички!Значи сега няма да си правя експерименти,след като съм почнала с дуфастон,пък следващия път(дано не се налага,де)ще се насоча към утрогестанчето.Хапчетата в дуфастона са 20,но това не е толкова важно...
Прегръщам ви и ви желая спокойно и красиво бременеене! :balk_16:

Под следващ път дано имаш предвид следваща бременност  :wink:
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2006, 17:36:03 pm »
Аз съм от тези, дето казват, че е по-добре утрогестан. Вече не помня точно източниците на информация, но единия май беше листовката на Дуфастона - ама не преведената, а оригиналната, която може да се прочете в интернет?
Другият ми източник беше Джамата, която каза, че е включен в списъкът с лекарства, които да се избягват при бременност, на някаква американска асоциация, но не мога да възпроизведа линка.

Според мен, сменяй с утрогестан - понася се по-добре и се усвоява по-добре - само че вагинално, а не перорално.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #11 -: Октомври 18, 2006, 18:34:01 pm »

Под следващ път дано имаш предвид следваща бременност  :wink:
Шегаджийка! :jump12:
*
« Отговор #12 -: Октомври 18, 2006, 18:39:21 pm »

Според мен, сменяй с утрогестан - понася се по-добре и се усвоява по-добре - само че вагинално, а не перорално.

Успех :D
Кога да го сменя?От следващия път ли имаш предвид,или от утре?Да не би да стане беля,ако спра дуфастона,макар че ще го заменя с утрогестан?И на колко таблети утрогестан отговаря 1табл. дуфастон?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #13 -: Октомври 18, 2006, 20:29:08 pm »
Прави това дего ти е казал лекаря, пък ако има следващ път го питай дали и кое е по-добро. Стискам палци!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #14 -: Октомври 19, 2006, 10:01:49 am »
Прави това дего ти е казал лекаря, пък ако има следващ път го питай дали и кое е по-добро. Стискам палци!!!
O.K. :bighug:
« Отговор #15 -: Октомври 20, 2006, 15:41:36 pm »
Ле, наистина, лекарското мнение преди всичко, аз само споделих своето. Според мен няма значение под каква форма се взима прогестеронова добавка, важното е да поддържа прогсетерона висок. Така че според мен можеш директно да минеш на утрогестан, максималната доза според листовката е 3*2 капсули, въпреки че лекари препоръчват по повече и не знам редно ли е?
Все пак твоят лекар най-добре знае колко прогестеронови добавки ти трябват - ако те смущава дуфастона, можеш да кажеш на Док, че не ти понася и предпочиташ утрогестан, и той ще ти каже дозата.

Успех
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #16 -: Октомври 20, 2006, 17:51:17 pm »
Ами,ако случайно е станало нещо,тогава ще го питам.Аз и без това не вярвам...Мерси! :hello: