Ето и моя проблем. Ще започна от самото начало:
Преди да забременея имах смущения в цикъла, беше само един ден и кафеникав. Гинокелог ми откри киста на левия яйчник, която след мензис я нямаше. Този които ми откри кистата ме гледа на ехограф, а този който установи че вече я няма само с вагинален преглед. Тогава си правих и цитонамазка.
След 4 месеца забременях и имах много проблеми с ЛЕВИЯ бъбрек, бях бременна и вдигах висока температура без други симпотми и в началото на бременността ме болеше от лявата страна корема. Родих и 4 месеца след раждането имам киста 4 см и възпаление на бъбрека /задържане на урина/. Личната д-р ме прати на ехограф заради бъбрека, защото отново имах проблеми и там установиха кистата. Личната ми каза, че няма проблем и такава голяма киста е предменструална и аз оставих нещата така. С какъв акъл сега като се замисля, но кой ти знае за какво става дума.
10 месеца след това аз отново имам проблем с бъбрека и пак на ехограф се показа киста на левия яйчник 45 мм.
Въпросите ми са следните
Възможно ли е тази да е кистата още преди да забременея и въпросния гинеколог с вагиналния преглед да не я я видял, да съм си била бременна с тая киста и с нея да съм родила.
Въпреки че през бременността почти всеки месец ме гледаха на ехограф, два пъти бях в паталогия на влизане и излизане също ме гледаха и все различни доктори.
Аз си мисля че е кистата която първо беше 4 см сега е 4,5 10 месеца по късно.
Много се притеснявам да не е нещо сериозно, четох някъде че кистите причиняват рак.
Може ли някой да ми даде повече инфо, ще ходя на гинеколог но чак след празниците.
Благодаря предварително!
Весели празници!